„Naftrus“ skirta 150 tūkst. eurų bauda: prekiavo dyzelinu, kurio pardavinėti negalima

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) skyrė 150 tūkst. eurų baudą UAB „Naftrus“, kuri prekiavo Alternatyviųjų degalų įstatymo reikalavimų neatitinkančiu dyzelinu.

VVTAT skyrė 150 tūkst. eurų baudą UAB „Naftrus“.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
VVTAT skyrė 150 tūkst. eurų baudą UAB „Naftrus“.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
VVTAT skyrė 150 tūkst. eurų baudą UAB „Naftrus“.<br>M.Patašiaus nuotr.
VVTAT skyrė 150 tūkst. eurų baudą UAB „Naftrus“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 3:41 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 3:43 PM

Laboratorijoje nustatyta, kad biopriedo (biogeninės kilmės anglies) kiekis sudarė 2,92 ± 0,04 proc., o tai neatitiko reikalavimo, kad kiekviename litre būtų ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų.

Vykdydama Alternatyviųjų degalų įstatymo laikymosi kontrolę savo srityje, VVTAT prižiūri, kad Lietuvos Respublikos teritorijoje esančiose degalinėse būtų prekiaujama benzinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,6 proc. biodegalų, ir dyzelinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų.

„Naftrus“ priklausančioje degalinėje Pakruojo rajone patikrinimo metu kokybės rodikliams ištirti buvo atrinkti dyzelino ir automobilinio bešvinio 95 markės benzino bandiniai. Atlikus dyzeline esančio biopriedo tyrimus UAB „Barnas“ priklausančioje akredituotoje Masių spektrometrijos laboratorijoje, nustatyta, kad biopriedo (biogeninės kilmės anglies) kiekis yra 2,92 ± 0,04 proc.

Tai neatitinka Alternatyviųjų degalų įstatymo reikalavimo degalų tiekėjams užtikrinti, kad kiekviename vidaus rinkai patiekto dyzelino litre būtų ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų, skaičiuojant pagal bendrą degalų ir biodegalų mišinio energinę vertę.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.