Turto valdymo ir ūkio departamentas taps Išteklių agentūra

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui nuo šių metų kovo 1 d. pakeisti Turto valdymo ir ūkio departamento (TVŪD) pavadinimą į Išteklių agentūrą (IA).

Turto valdymo ir ūkio departamentas taps Išteklių agentūra.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Turto valdymo ir ūkio departamentas taps Išteklių agentūra.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 2:32 PM, atnaujinta Feb 28, 2024, 2:34 PM

VRM nurodo, kad šis pokytis reikalingas, nes įstaigos pavadinimas nebeatitinka jos vykdomų funkcijų pobūdžio ir apimties – jau kuris laikas ministerijai pavaldžiame departamente vykdomos ne tik nekilnojamojo ir kito materialinio turto valdymo veiklos.

IA įgyvendins valstybės politiką ginklų ir šaudmenų apyvartos bei realizavimo srityse – ir toliau šiomis priemonėmis aprūpins valstybės institucijas (išskyrus krašto apsaugos sistemos institucijas, Lietuvos šaulių sąjungą ir jos padalinius).

Agentūra taip pat toliau vykdys ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų tarnybinių administracinės paskirties automobilių parko konsoliduoto valdymo funkcijas bei atliks centrinės perkančiosios organizacijos funkcijas, vykdys centralizuotą vidaus reikalų ministro valdymo srities įstaigų finansų apskaitos tvarkymą.

Agentūros atsakomybėje ir buvusių vidaus reikalų sistemos statutinių pareigūnų bei karių valstybinių pensijų administravimas.

Vykdant įstaigos veiklą bus užtikrinamos Vidaus reikalų ministerijoje darbuotojų saugos ir sveikatos priemonės, taip pat priešgaisrinei ir civilinei saugai skirtos priemonės ministerijai ir įstaigoms prie ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.