Vokietija ruošiasi naujiems geležinkelių ir aviacijos darbuotojų streikams

Vokietija ruošiasi tolesniems kelionių trikdžiams, nes, aštrėjant ginčams dėl atlyginimų didinimo, pirmadienį profsąjungos paragino surengti naujus „Lufthansa“ ir geležinkelių operatoriaus „Deutsche Bahn“ darbuotojų streikus.

Lufthansa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Lufthansa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 8:40 PM

„Lufthansa“ antžeminis personalas ketvirtadienį pradės dviejų dienų trukmės streiką, paskelbė įtakinga profsąjunga „Verdi“, apkaltindama oro linijų grupės vadovybę „nenorėjimu“ pateikti geresnį pasiūlymą. Akcijos turės įtakos keleivių aptarnavimui nuo 3 val. ketvirtadienį iki 6 val. 10 min. šeštadienį (Grinvičo laiku), nurodė „Verdi“.

Tuo metu „Lufthansa“ perspėjo, kad bus paveikta apie 200 000 keliautojų oro transportu.

Raginimas surengti streiką nuskambėjo praėjus mažiau nei savaitei po to, kai įrankius nuleido „Lufthansa“ techninės pagalbos ir aviacijos mokymų padalinių darbuotojai. Tačiau ši akcija neturėjo įtakos keleivių pervežimo paslaugoms.

Praėjusį mėnesį Vokietijoje surengtas vienos dienos trukmės „Lufthansa“ antžeminio personalo streikas paveikė apie 100 000 keleivių ir buvo nutupdyta nuo 80 iki 90 proc. šių oro linijų komercinių skrydžių.

Vyriausiasis „Verdi“ derybininkas Marvinas Resčinskis sakė, kad yra „apmaudu“, jog ir vėl bus trikdomi keleivių kelionių planai. „Ignoruodama mūsų prašymą derėtis, „Lufthansa“ mums sako, kad veiksmų imsis tada, kai spaudimas dar labiau padidės“, – tvirtino jis.

„Verdi“ siekia, kad jos atstovaujamų darbuotojų atlyginimai padidėtų 12,5 proc., ar mažiausiai 500 eurų per mėnesį.

„Lufthansa“ yra pasiūliusi pakelti atlyginimus per ilgesnį laikotarpį, tačiau nepakankamai, kad patenkintų „Verdi“ reikalavimus, anksčiau teigė profsąjunga.

Oro linijų žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovas Michaelas Niggemannas sakė, kad „Lufthansa“ nuolat gerino savo pasiūlymą, ir apkaltino „Verdi“ „sąmoningai siekiant ne sprendimo, o eskalacijos“.

Kitas derybų etapas vyks kovo 13–14 dienomis.

Didžiausią Europos ekonomiką Vokietiją pastaraisiais mėnesiais paveikė daugybė streikų įvairiuose sektoriuose, įskaitant transportą, valstybės tarnybą ir prekybos centrus.

Pirmadienį prie įtampos prisidėjo traukinių mašinistų profsąjunga GDL, kuri po žlugusių derybų su „Deutsche Bahn“ dėl didesnių atlyginimų ir trumpesnės darbo savaitės paskelbė apie streikų bangą.

GDL vadovas Clausas Weselsky‘is tvirtino, kad pirmasis streikas, kuris truks 35 valandas, prasidės trečiadienį 17 val. ir paveiks krovinių gabenimo paslaugas, o nuo ketvirtadienio 1 val. (Grinvičo laiku) bus paveiktos keleivių pervežimo paslaugos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.