Žmonės negali patikėti savo akimis – gyvūnų kelionės lėktuvu kaina staiga išaugo kartais

Į užsienį keliaujančios šeimos sukrėstos dėl išaugusių gyvūnės kelionių išlaidų – dėl to net svarsto atsisakyti kelionių su gyvūnais. Oro linijų bendrovė tikina, kad kaina atspindi paslaugos sudėtingumą ir kainų pokyčiai yra neišvengiami.

Į užsienį keliaujančios šeimos sukrėstos dėl išaugusių gyvūnės kelionių išlaidų.<br>Lrytas.lt koliažas
Į užsienį keliaujančios šeimos sukrėstos dėl išaugusių gyvūnės kelionių išlaidų.<br>Lrytas.lt koliažas
Saros du šunys, kurių kelionė pabrango kartais.<br>BBC nuotr.
Saros du šunys, kurių kelionė pabrango kartais.<br>BBC nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 3:18 PM, atnaujinta Mar 10, 2024, 3:20 PM

Štai Sara, kurios kariškių šeima iš Jungtinės Karalystės grįžtanti į Jungtines Amerikos Valstijas, už dviejų mažų gyvūnų kelionę oro linijomis turės sumokėti nebe 1 143 svarų sterlingų (apie 1337 eurų), o 5 118 svarų sterlingų (apie 5985 eurų), rašo BBC.

„IAG Cargo“, kuri kai kurių didžiųjų oro linijų bendrovėms perveža gyvūnus, nuo kovo 1 d. didina kainas tam tikrais maršrutais. „IAG Cargo“ yra „British Airways“, „Aer Lingus“ ir „Vueling“ seserinė bendrovė, todėl ji laikoma pagrindine paslaugų teikėja, kai kalbama apie naminių gyvūnų pervežimą.

BBC teigimu, kainų pakeitimai taikomi visiems, kurie naudojasi „IAG Cargo“ paslaugomis gyvūnams vežti tam tikrais maršrutais. Šia laivybos įmone dažnai naudojasi kariškiai, norėdami išvežti savo augintinius į užsienį, kai perkeliamos jų pareigos.

Pagal dabartinę politiką „IAG Cargo“ priima užsakymą dėl augintinio perkėlimo tik likus šešioms savaitėms iki skrydžio – tada ji patvirtina, kad vieta buvo užsakyta ir „užrašyta“. Likus maždaug dviem savaitėms iki užsakymo, kai lėktuvai jau suplanuoti tuo maršrutu, užsakymas patvirtinamas ir kaina fiksuojama.

Iš pradžių Sara gavo pasiūlymą, kad kelionės iš Londono į Baltimorę kaina abiem šunims yra 1143 svarai sterlingų. Tačiau dabar kaina šoktelėjo iki 5 118 svarų sterlingų, neskaitant administracinių mokesčių ir mokesčių agentūrai, kuria ji naudojasi organizuodama krovinio pervežimą.

„Mūsų šunys yra kaip mūsų vaikai, dėl jų padarytume viską, bet tai nereiškia, kad tai negriauna mūsų finansų“, – tikino ji.

Deanas Faulkneris, bendrovės „Silver Birch Pet Jets“ direktorius, padeda JAV ir Jungtinės Karalystės kariškių šeimoms pervežti jų augintinius nuolatiniam gyvenamosios vietos pakeitimui. Jis teigė, kad kai kurių bilietų kainos išaugo net 400 proc.

Jo manymu, daugelis kariškių šeimų patirs „sumaištį, nes negalės patvirtinti lėšų“.

Stephanie, Jungtinės Karalystės pilietė ir kariškio sutuoktinė, netrukus su vaikais grįš iš Floridos, nes jos santykiai nutrūko. Ji sakė, kad iš pradžių jai buvo pasiūlyta 2600 JAV dolerių (apie 2400 eurų) už šuns Tobio gabenimą į Londoną birželiui, o pridėjus mokesčius ir siuntimo agento išlaidas, kaina siekė apie 5–6 tūkst. dolerių (apie 4600–5500 eurų).

„Turėčiau svarstyti galimybę palikti Tobį, o tai sužlugdytų mano vaikus. Kai kurie žmonės turi šunis, o kai kurie – šeimos narius, apie mintį jį palikti nenoriu net pagalvoti“, – sakė ji BBC.

„Tokiems žmonėms, kaip aš, ir kariškiams, kurie turi viską pasiimti ir palikti, tai nepaprastai sunku... išlaikyti šeimas kartu gali tapti nepasiekiama“, – patikino moteris.

Kita pora, grįžtanti į JAV dėl nuolatinės tarnybos pakeitimo, teigė, kad jų trejų metų katės gabenimo kaina bus „pernelyg didelė“, o tai dar labiau padidins finansinę naštą, su kuria jie ir taip susiduria. Jie paragino „IAG Cargo“ „persvarstyti“ ir „paremti karių šeimas“.

Parengta pagal BBC informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.