Mažai tikėtina, kad JAV ekonomiką ištiks stagfliacija

Nesitikima, kad JAV ekonomiką ištiks stagfliacija, trečiadienį, kovo 13 d., parodytame interviu pareiškė šios šalies iždo sekretorė Janet Yellen, pridurdama, kad mažėjančių būsto išlaidų akivaizdoje dauguma prognozuotojų tikisi infliacijos „atvėsimo“.

J.Yellen.<br>EPA-ELTA nuotr.
J.Yellen.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 10:42 AM

„Daugelyje šalies dalių naujų butų nuomos kainos iš tikrųjų sumažėjo“, – interviu „Fox Business“ sakė J.Yellen.

Jos komentarai nuskambėjo po to, kai banko „JP Morgan Chase“ generalinis direktorius Jamie Dimonas neseniai atsisakė atmesti stagfliacijos galimybę – tai scenarijus, kuriame ekonomikos stagnacija susitinka su kylančiomis kainomis.

J.Yellen tvirtino, kad būsto išlaidos labiausiai prisideda prie infliacijos šalyje. Iždo sekretorė nurodė besitikinti, kad jos šiais metais sumažės, o tai padės prislopinti kainų spaudimą. Ji taip pat tikino, kad gailisi anksčiau pasakiusi, jog infliacija JAV yra „laikina“, nes prireikė kur kas daugiau laiko, nei kelių savaičių ar mėnesių, kad kainų augimo tempas sulėtėtų.

Vartotojų kainų infliacija nebesiekia aukščiausio taško, kuris buvo pasiektas 2022 m., tačiau vasarį netikėtai padidėjo iki 3,2 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.