Klaipėdos „Akropolio“ lankytojų pamėgtas restoranas netikėtai nustojo dirbti – aiškėja, kad kalti tarakonai

Portalo www.ve.lt skaitytojai informavo, kad ketvirtadienį uždarytas Klaipėdos Akropolyje esantis „Delano“ savitarnos restoranas. Lankytojus prie įėjimo pasitinka informacija, kad įstaiga nedirba dėl techninių kliūčių.

Ketvirtadienį uždarytas Klaipėdos Akropolyje esantis „Delano“ savitarnos restoranas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Ketvirtadienį uždarytas Klaipėdos Akropolyje esantis „Delano“ savitarnos restoranas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas

2024-03-15 10:54, atnaujinta 2024-04-05 09:35

Informacijos pasiteiravome „Delano“ restorano Klaipėdoje vadovybės. Kokios gi tos techninės priežastys, kurios privertė uždaryti dienos metu populiarų restoraną? Tačiau buvo pakartota ta pati frazė, kad restoranas nedirba dėl techninių kliūčių.

Paprašius patikslinti, kokios tos kliūtys... Atsakymas buvo paprastas: „Geros jums dienos.“ Nepavyko sužinoti ir kada „Delano“ vėl planuoja pradėti dirbti.

Daugiau sužinoti nepavyko daugiau sužinoti ir Akropolio informacijos skyriuje. Ten atsiliepusi mergina tikino, kad neturi tokios informacijos, jog „Delano“ nedirba. Klaipėdos Akropolio vadovybė taip pat atsisakė komentuoti situaciją ir pasiūlė kreiptis į „Delano“.

Ratas užsidarė, tačiau portalą pasiekė žinia, kad restoraną uždaryti privertė Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos specialistai. Tarnyba artimiausiu metu žada pateikti oficialų komentarą. O apsilankius pačiame Akropolyje sklinda kalbos, kad dėl „Delano“ uždarymo kalti tarakonai. Kol kas tarakonų kaltės nepavyko nei patvirtinti, nei paneigti.

Penktadienį gavome oficialų patvirtinimą, kad „Delano“ buvo uždarytas dėl tarakonų.

Oficialiame atsakyme portalui rašoma:

„VMVT Priežiūros departamento Klaipėdos apygardos priežiūros skyrius, kovo 12 d. gavę vartotojo pranešimą, dėl galimai UAB Delano (Taikos pr. 61, Klaipėda) restorane esančių kenkėjų, atliko neplaninį patikrinimą.

Patikrinimo metu, kenkėjai užfiksuoti restorano gamybos zonose, sandėliavimo patalpoje, maisto produktų atleidimo vietoje.

Priimtas sprendimas dėl ūkio subjekto veiklos sustabdymo iki atskiro VMVT sprendimo, kai bus patikrinta, kad trūkumai pašalinti.“

Restorano veikla atnaujinta

Penktadienį popiet restorano atstovai patikino, jog veiklą atnaujino ir sieks, kad pažeidimas nebepasikartotų.

„Mūsų restorane VMVT nustatė pažeidimą, nedelsiant ėmėmės visų priemonių jo pašalinimui. Šiuo metu, po pakartotinio VMVT patikrinimo, restorano veiklą jau esame atnaujinę. Su tarnyba bendradarbiaujame, turime planą kaip veiksime, kad pažeidimas ateityje nebepasikartotų, ir šio plano laikomės“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė „Delano“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.