„Daktaras desertas“ užveria duris Vilniuje: dar kurį laiką prekiaus „iš po prekystalio“

Vilniuje daugiau nei trejus metus veikusi desertinė „Dakataras desertas“ ketvirtadienį pranešė užverianti duris lankytojams. Patalpos perleidžiamos kitai desertinei, tačiau įmonės produkcijos pirkėjai dar kurį laiką galės įsigyti.

„Daktaras desertas“ lankytojams užveria duris.<br>Įmonės nuotr.
„Daktaras desertas“ lankytojams užveria duris.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 10:18 AM, atnaujinta Mar 15, 2024, 10:45 AM

Tai tebuvo duobėto kelio pradžia

Desertinės feisbuko puslapyje rašoma, jog įmonės iššūkiai prasidėjo nuo Vastybinės maisto ir veterinarijos tarnybos raginimo keisti pavadinimą ir konceptą. Esą tai buvo duobėto kelio, iš kurio „Daktarui desertui“ taip ir nepavyko išvažiuoti, pradžia. Įvardijami ir dar keli iššūkiai, kėlę sunkumų verslui.

„Nors desertuose nenaudojome nė gramo cukraus, teigti, kad desertai be cukraus, negalėjome. Gaminyje turėtų būti mažiau nei 0,5 gramo cukrų, įskaitant ir natūralų, žaliavose esantį. Tuo metu natūralus, nesaldintas jogurtas, varškė ar pienas jau viršys šią ribą ne vieną ir ne du kartus. Tas pats net ir su nesaldžiais vaisiais, riešutais ar net daržovėmis.

Nors mūsų filosofija kardinaliai skyrėsi, stojome į tą pačią eilę su visais tais, kurių produkcija yra „BE PRIDĖTINIŲ CUKRŲ“. O po tokiu užrašu, deja, gali slėptis, kad ir gaminys, kurio daugiau nei 50 proc. sudaro cukrūs. Mat jis implikuoja tik tai, kad į gaminį nebuvo pilama cukraus bendrąja prasme, o bet kokie skysti cukraus ir glikeminio indekso broliai žinomi kaip įvairūs klevų sirupai (63 proc. cukraus) ar net medus (82 proc. cukraus), leistini neribotais kiekiais ir gaminys vis tiek vadinsis be pridėtinių cukrų...“, – buvo rašoma socialinio tinklo puslapyje.

Pasak įmonės, frazę, jog saldikliai yra daug blogiau už cukrų, jau teko girdėti tūkstančius kartų.

„Visi gaminiai, saldinti bet kuriais saldikliais, stojasi į bendrą eilę su visais kitais saldikliais. Ir visiškai nesvarbu, ar tai augalinė stevija, ar gamtiniai beržinis ksilitolis ir eritritolis, ar populiarių vaisvandenių gamintojų pamėgtas dėl savo pigumo sintetinis aspartamas. Ir taip bet kokia neigiama informacija apie bet kurį saldiklį nugula į bendrą saldiklių kategoriją „su saldikliais“.

Komiška yra tai, kad į darželinuko gimtadienį galite atsinešti cukrinį tortą, bet ne saldintą stevija, nes VISI saldikliai yra draudžiamųjų sąraše. Na, bet tokie jau reglamentai, kai nesigilinama konkrečiai, o viskas suplakama į vieną“, – rašė „Daktaras desertas“.

Nemalonios patirtys su tiekėjais ir partneriais

Teigiama, jog iš aistros idėjai gimusiam verslui sunkumų kėlė ir nuostolingos sutartys su partneriais.

„Daug ir sunkiai dirbome, skubėjome, plėtėmės, traukėmės, bandėme suvaldyti kaštus, atrasti savo autentišką ir visus reglamentus atitinkantį būdą išskirti ir tinkamai išpozicionuoti savo produktą. Per skubėjimą, neužtektinai įsigilinę, prisirašėme bendradarbiavimo sutarčių, kurios galiausiai paaiškėjo, kad mums patyliukais daro nuostolį.

Kai kurios maisto išvežiojimo kompanijos, kurios atriekia ir taip jau nemažą savo tarpininkavimo procentą, dar labai gudriai pasididina jį, skaičiuodamos tarpininkavimo mokestį nuo galutinės sumos jau su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM), ir tada darkart pridėdamos PVM prie savo tarpininkavimo mokesčio. Taigi, gaunasi, kad mokėjome tarpininkavimo procentus ne tik nuo parduodamo gaminio, bet ir nuo PVM sumos. Na, bet viskas legalu, reikia tik būti išprususiam tiek, kad įsigilintum į keblius sutarčių „rietimo“ niuansus“, – nemalonia patirtimi dalijosi įmonė.

Taip pat rašoma, jog verslui įtakos darė ir tiekėjų praėjusiais metais nuolat keltos kainos. Kartais, kaip teigia įmonė, be akivaizdžios priežasties.

Patalpas užleidžia kitai desertinei

Prekinio ženklo tęstinumą „Daktaras desertas“ mato bendradarbiavime su šio verslo vertybes atitinkančios masinės produkcijos gamybos įmonėmis. Arba, kaip rašoma socialiniame tinkle paskelbtame įraše, perleidžiant prekinį ženklą tiems, kas mato galimybes ten, kur jų nesugebėjo pamatyti desertinė.

Skelbiama, kad Vilniuje esančios patalpos, kuriose buvo įsikūrusi desertinė, perleistos kitai konditerijos įmonei – prancūziškus šokoladinius desertus gaminančiai įmonei „MORE“.

„Užleidę patalpas „MORE“, mes pasilikome galimybę bent jau kurį laiką „iš po prekystalio“ prekiauti gerokai susitraukusiu „Daktaro deserto“ asortimentu.

Tad, į tradicinę vietą vis dar atklystantiems ištikimiems „daktaro“ gerbėjams neteks visiškai nusivilti“, – patikino desertinės atstovai.

Įmonė informuoja klientus, jog neišnaudotais, bet vis dar galiojančiais kuponais bus galima pasinaudoti patalpas perėmusioje „MORE“ desertinėje.

„LABAI AČIŪ visiems, kurie per visus šiuos metus tapote mūsų dalimi. „Daktaras desertas“, kokį jį pažinojote iki šiol – traukiasi, bet yra nemažai šansų, kad jis peraugs į kažką kito, dažniau ir plačiau sutinkamo“, – buvo rašoma feisbuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.