Maisto pramonėje bręsta svarbios permainos: prognozuoja, jog dėl to produktai tik pabrangs

Briuselyje sprendžiamas skysto dūmo, kuris maisto pramonėje naudojamas įvairiems mėsos, žuvų gaminiams, sūriams ar daržovėms pagardinti, likimas. Saugos vertinimai parodė, kad jie gali būti toksiški. Gamintojai aiškina, kad gesinti skystų dūmų krosnis kainuos, skelbia „Verslo žinos“.

Gamintojai aiškina, kad gesinti skystų dūmų krosnis kainuos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gamintojai aiškina, kad gesinti skystų dūmų krosnis kainuos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-15 08:10

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius leidiniui sakė, kad draudimas turės neigiamų pasekmių. Jo teigimu, natūralus rūkymas nėra saugesnis, pats procesas gamintojams pailgės, o pirkėjams produktai pabrangs.

„Atrodo keistai ir nelogiškai. Juk natūralus dūmas turi daugiau kenksmingų aromatinių medžiagų. O produktas, kurį norima drausti, yra išvalytas, jame kenksmingų medžiagų daug mažiau. Jį buvo skatinama naudoti kaip geresnį. Draudimas būtų nepalankus vartotojams, nes natūralus dūmas nėra švaresnis“, – vz.lt sakė E.Mackevičius.

Kaip nurodo „Verslo žinios“, skysti dūmai, arba kitaip – dūmų aromatas, susidaro, kai šildomos medienos dūmai atvėsinami ir surenkami. Išvalius priemaišas, gaunamas preparatas, kurį įmaišius į maisto produktus gaunamas rūkytas gaminys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.