Balandį startuos nauja SSVA informacinė sistema

Šių metų balandį pradės veikti atnaujinta Statybos sektoriaus vystymo agentūros (SSVA) informacinė sistema SSVIS, leisianti visiškai skaitmenizuoti pagrindinę agentūros veiklą. Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, naujoje sistemoje vyks statybos specialistų ir įmonių atestavimo procedūros.

Statybininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Statybininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 11:14 AM

Ateityje SSVIS funkcionalumą planuojama plėsti, taip pat įtraukiant pastatų energinio naudingumo sertifikavimo ekspertų atestavimą.

Jau balandį vartotojai SSVIS sistemoje teiks paraiškas juridinių bei fizinių asmenų atestavimui bei teisės pripažinimui.

Tai ne tik sutaupys klientų laiką, bet ir supaprastins reikalingos informacijos ir dokumentų rinkimo procesą.

Pasak SSVA direktoriaus Aido Vaičiulio, atestavimo procesų konsolidavimas vienoje informacinėje sistemoje – vienas esminių pokyčių skaitmenizuojant statybos sektorių.

„Sistema suteiks galimybę vartotojams ne tik realiu laiku stebėti savo paraiškų būseną, bet ir gauti atnaujinimus apie jų nagrinėjimo eigą, susipažinti su laukiančiais veiksmais ar papildomais reikalavimais“, – teigia A. Vaičiulis.

Skelbiama, kad naudotojai turės galimybę per sistemą įkelti visą reikiamą informaciją, pavyzdžiui, išsilavinimo pažymėjimus, darbo patirties įrašus, įgaliojimus ir kitus su atestavimo procedūromis susijusius dokumentus.

Taip pat vartotojai galės nuolat atnaujinti ir tvarkyti savo asmeninę ir profesinę informaciją.

Sėkmingai pasibaigus atestavimo procedūroms, išduodamas kvalifikacijos atestatas, įskaitant skaitmeninę kopiją ir spausdinamą versiją.

Kvalifikacijos peržiūros procedūrų laukiančius asmenis pasieks automatiniai išankstiniai pranešimai apie būsimą pakartotinį įvertinimą, kartu su tolesnių procedūrų instrukcijomis.

SSVIS palaikys apmokėjimų už atestavimo paslaugas apdorojimą internetu, tad klientai galės saugiai atlikti mokėjimus įvairiais būdais.

Prie sistemos galima bus prisijungti patvirtinus savo tapatybę mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle.

Negalintiems pasinaudoti šiais prisijungimo būdais, SSVA patalpose bus sudaryta galimybė tvarkyti savo SSVIS paskyrą specialiai tam skirtoje vietoje.

Pokyčiai palies ir įgaliotąsias organizacijas, kurios savo funkcijas vykdys per SSVIS sukurtą prieigos modulį.

Sistemoje bus vykdoma į įgaliotąsias organizacijas besikreipiančių atestuojamų specialistų prašymų peržiūra, atestuojamų specialistų įtraukimas į profesinių žinių mokymų grupes, profesinių žinių vertinimo rezultatų pateikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.