Daugiau nei 2000 įmonių nesilaiko susitarimo su „Sodra“: štai kas gali grėsti

Įmonės, pradelsusios mokėjimų terminus „Sodrai“ ir nereaguodamos į raginimus sumokėti, gali netekti galimybės pagal sutartą grafiką išsimokėti atidėtas įmokas – daugiausia skolas, kurių prisikaupė dar nuo COVID-19 laikų.

Sodra, pinigai, eurai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sodra, pinigai, eurai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 8:09 AM

30 dienų vėluojantiems skolininkams pradedamas skolos išieškojimas, o kai kuriais atvejais kreipiamasi dėl bankroto bylos iškėlimo, bet tokie, kaip teigia „Sodra“, – išimtiniai, skelbia „Verslo žinios“.

Kaip skelbiama „Verslo žiniose“, tai, kad pažeidus šias sąlygas rizikuojama prarasti sutartą skolos išdėstymą keleriems metams, aktualu turėtų būti 2,6 tūkst. bendrovių – tiek jų turi atidėtą „Sodros“ skolos sumokėjimą.

Iš viso – 53,4 mln. eurų. Beveik visa ši suma – 52,9 mln. eurų – yra skola, likusi dar nuo karantino, kai nuo COVID-19 nukentėjęs verslas galėjo pasinaudoti valstybės pagalba ir atidėti „Sodros“ įmokas bei mokesčius Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Po karantino atidėtas skolas įmonės turi sumokėti iki 2026 m. rugsėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.