Verslininko pristatyta naujovė sujudino miestelio gyventojus: vieni baiminasi nelaimės, kiti – kad negalės miegoti

Prienuose atsirado naujovė – pirmas ekranas, kuriame rodomos reklamos. Šis įrenginys sukėlė netikėtai didelį gyventojų susidomėjimą ir įvairių klausimų. Į juos atsakė švieslentę įrengęs kaunietis verslininkas.

Įrenginys sukėlė netikėtai didelį gyventojų susidomėjimą ir įvairių klausimų.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Įrenginys sukėlė netikėtai didelį gyventojų susidomėjimą ir įvairių klausimų.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 8:47 AM

Prienuose neseniai buvo pastatytas pirmas mieste ekranas, kuriame transliuojama reklama. Jis įrengtas prie vienos pagrindinių miesto arterijų – J.Basanavičiaus ir Kauno gatvių sankirtoje.

Netikėta, bet šis įrenginys sukėlė daugybės gyventojų susidomėjimą ir sulaukė prieštaringų vertinimų.

Kai kurie prieniškiai, pamatę naujovę, neslėpė apmaudo.

„Jei ekranas įrengtas už Prienų rajono biudžeto lėšas, tai yra jų švaistymas. Geriau griūvančius namus ir duobėtas gatves remontuotų“, – piktinosi prieniškė Aida Baranauskienė.

Kitiems užkliuvo tai, kad ekranas įrengtas netoli nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Per ją į J.Basanavičiaus gatvės pradžioje esančią „Žiburio“ gimnaziją eina mokiniai.

„Ekranas blaško vairuotojų dėmesį, vieną dieną kas nors užsižiūrės į reklamas ir nutiks nelaimė“, – kalbėjo prieniškis Vytautas Gudaitis.

Kiti gyventojai net iškėlė versiją, kad mokiniai pamokų metu žiūrės ne į vadovėlius, o pro langus į ekraną.

Taip pat gyventojai piktinosi, kad jei reklamos mirgės ir naktimis, trukdys ilsėtis aplink gyvenantiems žmonėms.

Paaiškėjo, kad pirmąjį modernų ekraną Prienuose įrengė ne savivaldybė, o bendrovė „Tikodenta“, teikianti odontologijos paslaugas.

Jos atstovas Linas Pakarklis pasakojo, kad įsigijo sklypą, kuriame anksčiau stovėjo sudegęs namas. Iš savivaldybės gavę leidimą savo žemėje už savo pinigus jie ir įrengė ekraną.

„Reklamuotis Prienuose nėra pigu. Nusprendėme, kad reikia bandyti rizikuoti. Patys įsigijome ekraną, kuriame pristatome savo paslaugas. Gal atsiras ir kitų norinčių. Žiūrėsime, ar tai atsipirks“, – sakė L.Pakarklis.

Verslininkas pasakojo, kad pats yra kaunietis, bet jau 6 metus verslą plėtoja Prienuose. Vyras prisipažino, kad jį nustebino, koks didelis susidomėjimas kilo, kai Prienuose išdygo pirmasis modernus įrenginys.

„Ekranas išjungiamas 23 valandą, mirgėti vėl pradeda 6 valandą. Manau, kad vairuotojų dėmesio jis neblaško. Tokių ekranų kituose miestuose yra ne vienas ir iki šiol neteko girdėti, kad dėl jų susidarytų avarinės situacijos“, – sakė L.Pakarklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.