Šiame rajone barams neria apynasrį – jau netrukus šiomis valandomis alkoholio įpilti jums negalės

Radviliškio kraštas ištikimas buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos priesakams – iki 10 val. ryto miesto ir rajono baruose nebebus galima įsigyti pilstomų svaigalų. Ši tvarka įsigalios po Velykų.

Radviliškio kraštas ištikimas buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos priesakams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Radviliškio kraštas ištikimas buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos priesakams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2024, 12:32 PM, atnaujinta Mar 24, 2024, 12:36 PM

Kilus iniciatyvai dar labiau riboti alkoholio pardavimą iš pradžių Radviliškio mero Kazimiero Račkauskio iniciatyva socialiniame tinkle buvo atlikta gyventojų apklausa. Dauguma iš 2150 apklausoje dalyvavusiųjų pasisakė, kad būtina riboti alaus barų darbo laiką.

Tiesa, keli procentai apklaustųjų norėjo, jog vadinamųjų girdyklų apskritai neliktų prie mokyklų, o 9 piliečiai išsakė valdžiai pageidavimą, kad jiems alaus būtų atvežama tiesiai į namus.

Apriboti galimybę nuo ankstaus ryto įsigyti svaigalų prašė ir Radviliškio rajono policijos komisariato, ir Gražinos pagrindinės mokyklos vadovai, ir laiškus rašę ar į priėmimą atėję gyventojai.

Metų pradžioje ši problema buvo apsvarstyta Mažmeninės prekybos alkoholiu ribojimo komisijoje. Jos nariai nutarė, kad alkoholio vartojimas tiesiogiai susijęs su pravaikštomis, smurtu artimoje aplinkoje, viešosios tvarkos pažeidimais, bendruomenės narių saugumu.

Dėl šių priežasčių Radviliškio rajono tarybai pasiūlyta uždrausti prekybą pilstomu alkoholiu nuo 5 iki 10 val. ryto. Girdyklos galėtų pradėti pilstyti alkoholinius gėrimus tuo pat metu, kai jais leidžiama prekiauti parduotuvėse.

Idėją palaikęs meras K.Račkauskis sakė, kad teko atlaikyti nemenką suinteresuotų asmenų spaudimą: „Kažkas pelnėsi iš priklausomybės ligomis sergančių žmonių. Priklausomybė turi būti gydoma, o ne skatinama daugiau vartoti alkoholio.“

16 iš 25 tarybos narių pritarė naujajai tvarkai, todėl girdykloms apribojimai įsigalios iš karto po Velykų, nuo balandžio 2-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.