Kaunietė nuo tokio radinio knygyno mugėje nustėro: ar čia „ok“ pardavinėt tokius vaizdus?

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojos žinutės apie netikėtą ir piktinantį radinį knygynų tinklo „Pegasas“ organizuotoje knygų mugėje prekybos centre „Molas“.

Moteris atsiuntė nuotrauką, kurioje – dėlionė. Paveikslėlyje – Vasilijaus Palaimintojo soboras.<br>„Kas vyksta Kaune“ koliažas
Moteris atsiuntė nuotrauką, kurioje – dėlionė. Paveikslėlyje – Vasilijaus Palaimintojo soboras.<br>„Kas vyksta Kaune“ koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 10:20 AM

Moteris atsiuntė nuotrauką, kurioje – dėlionė. Paveikslėlyje – Vasilijaus Palaimintojo soboras, esantis pačiame Maskvos centre, Raudonojoje aikštėje.

„Karas jau virš dviejų metų, ar čia ok pardavinėt tokius vaizdus? Ukrainos šventoriai sugriauti, pikta ir neteisinga būtų „džiaugtis“ sudėliojus ruskių katedrą“, – piktinosi skaitytoja.

Situaciją pakomentavo ir knygynų tinklas

„Kas vyksta Kaune“ redakcija paklausė „Pegaso“ atstovų apie situaciją ir paprašė pakomentuoti jų poziciją karo Ukrainoje atžvilgiu.

„Visų pirma norime atsiprašyti klientės už nesusipratimą, dėlionę nedelsiant išėmėme iš prekybos“, – rašė Greta Kalvaitytė, „Pegaso“ rinkodaros vadovė.

„Knygynų tinklo „Pegasas“ pozicija rusiškų prekių ar turinio atžvilgiu yra vienareikšmiška – mes to nepalaikome ir dedame visas pastangas, kad mūsų tinklo asortimente tokių prekių neturėtume.

Jau pirmomis prasidėjusio plataus masto karo dienomis iš apyvartos išėmėme visus Rusijoje ir Baltarusijoje leidžiamus leidinius ar gaminamas prekes, nuolat peržiūrime savo asortimentą ir siekiame, kad jame nebūtų propagandinio ar prorusiško turinio.

Žinoma, visą turinį sukontroliuoti yra nelengva, nes ir vakarietiškų gamintojų produkcijoje gali pasitaikyti rusiškų vaizdų, simbolių.

Šiuo konkrečiu atveju taip ir nutiko, šių prekių gamintojas yra iš Ispanijos, o ši konkreti dėlionė su Maskvos cerkvės vaizdu per klaidą užsiliko prekyboje“ – teigia G. Kalvaitytė.

„Pegaso“ rinkodaros vadovės teigimu, knygynų tinklas prisiima atsakomybę, dėlionę pašalino ir dar kartą peržiūrėjo savo prekių asortimentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.