Neišvaizdūs saulės moduliai jau praeitis – siūlo naujovę, kuri derės ir prie namo, ir prie gamtos

Žadate įsirengti saulės elektrinę ir renkatės, kokius saulės modulius montuoti ant savo stogo ar terasoje? Pirmaujančios saulės energijos sprendimų kūrėjos ir vienos didžiausių saulės modulių gamintojų Šiaurės Europoje „SoliTek“ specialistai atkreipia dėmesį, kad klientai jau yra pamėgę juodus saulės modulius, kurie išsiskiria ne tik atsparumu ekstremalioms situacijoms ar ilgaamžiškumu, bet ir estetika – jie dera prie stogo dangos, įsilieja į gamtą.

Saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.
Saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.
Saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.
Saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.
Saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.
Saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 12:00 PM

Susilieja su dizainu ir gamta

SoliTek“ pardavimų vadovė Sandra Garšanikovienė tikina, kad dažnai pas įmonės specialistus žmonės ateina pasiteirauti apie naujovę, juodus saulės modulius pamatę pas kaimynus ar važiuodami pro gyvenvietes. Galiausiai juodą saulės modulį nusiperka ne tik pavieniai elektrą energiją norintys generuoti gyventojai, bet ir ištisi namų kvartalai.

„Klientai, pamatę, kaip jie atrodo, nekyla abejonių, kodėl tai yra „Premium“ produktas. Žmonės perka telefonu, užsisakinėja produktą gyvai nematydami, todėl gaila, kai pastato gražų namą su tamsiu stogu ir susideda saulės modulius su aliuminio spalvos rėmu – tai sugadina viso namo įvaizdį, nedera nei prie namo, nei prie gamtos“, – patirtimi dalijasi įmonės atstovė.

Įmonės naujiena – iš aukščiausios kokybės medžiagų Lietuvoje pagamintas saulės modulis BLACKSTAR 420 W. Jis atsparus ekstremalioms apkrovoms: krušai, karščiui, šalčiui, druskai ir amoniakui.

Dėl pažangesnės N tipo silicio elementų technologijos ir dvipusio veikimo principo šis modulis absorbuoja šviesą priekine ir nugarine savo dalimi, taip užtikrindamas maksimalų energijos surinkimą ir gerokai padidindamas bendrą našumą – gali pagaminti iki 40 proc. daugiau elektros energijos nei įprastas modulis.

Nuo įprastų modulių jie skiriasi tuo, kad tai yra „Premium“ klasės produktas, pasižymintis ne tik išskirtinėmis techninėmis savybėmis, bet taip pat ir estetiška išvaizda.

Lietuviai, statydami savo būstą, vis dažniau renkasi tamsią stogo dangą – ar tai būtų skarda, čerpės, šiferis, ar kitokio tipo danga. Jiems taip pat svarbu, kad projekte nebūtų daug margų spalvų, o galutinis rezultatas derėtų su viso kvartalo įvaizdžiu. „Mūsų moduliai labai gražiai prisitaiko prie stogo dangos“, – priduria atstovė.

Tačiau šie saulės moduliai siūlomi ne tik juodu stiklu, bet taip pat juoda montavimo konstrukcija, kuri neišsiskiria ir dera prie bet kokio namo.

„Būna ir taip, kad susideda gražius, prabangius juodus modulius, bet visa konstrukcija šviečia iš tolo – paprastai rinkoje montavimo konstrukcija yra aliuminio spalvos. Įsivaizduokite: sumontavus saulės modulį iš apačios šviečia aliuminė konstrukcija. Tai dažnam klientui bado akis“, – pasakoja S. Garšanikovienė.

Perkant ar parduodant namą juodas saulės modulis taip pat yra didelis privalumas – juk visi nori stilingo, tvarkingo namo. Be to, šie saulės moduliai plačiai naudojami ne tik ant stogų, bet ir montuojami stoginėse, terasose.

Toks produktas ne mažiau aktualus ir įmonėms, turinčioms pastatus tiek su nuolaidžiais, tiek su plokščiais stogais.

Tiesa, nors pastaruoju atveju saulės moduliai ir nesimato, klientams vis tiek rūpi, kad juodi saulės moduliai tiktų prie stogo dangos ir jos spalvos. Juk jei su kolektyvu leidžiamas laikas lauke ant stogo, į rankas pasiėmus kavos ar arbatos puodelį, malonu, kai aplinka tarytum susilieja su pastato detalėmis.

O norintiems pasikeisti stogo dangą, „SoliTek“ siūlo ne tik juodus montuojamus saulės modulius, bet juos gali integruoti vietoje stogo dangos.

Išsiskiria aukščiausia kokybe ir ilgaamžiškumu

Saulės moduliai BLACKSTAR 420 W atitinka visus aukščiausius tarptautiniu mastu keliamus tvarumo kriterijus – jie pagaminti naudojant 100 proc. atsinaujinančios energijos, yra visiškai perdirbami, sertifikuoti ir turintys aukščiausius reitingus už aplinkosauginius bei energijos taupymo rodiklius.

Įmonė daug dėmesio skiria ir ilgaamžiškumui. Klimatinėje kameroje sukurtose sąlygose bandomieji BLACKSTAR moduliai 3000 valandų buvo cikliškai veikiami +85 °C temperatūra ir 85 proc. santykine oro drėgme.

Atlikti tyrimai leidžia bendrovei savo kurtam BLACKSTAR moduliui pagrįstai suteikti 30 metų garantiją ir 90 proc. efektyvumo garantiją praėjus šiam laikotarpiui. Atlikti tyrimai atskleidė ir kitą naujausio „SoliTek“ kurto produkto išskirtinumą rinkoje – iki 50-ties metų trunkantį gyvavimo ciklą.

„Neprilygstamą rinkoje ilgaamžiškumą ir patikimumą užtikrina mūsų naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos, o tarp jų ir modulių hermetizavimui pasirenkama POE kapsuliavimo plėvelė vietoj EVA, kurią naudoja dauguma saulės modulių gamintojų. POE naudojimas sukelia mums trečdaliu didesnius gamybos kaštus, nei patiria konkurentai, tačiau leidžia pasiūlyti klientams gerokai už standartą kokybiškesnius, ilgaamžiškesnius ir efektyvesnius saulės modulius“, – aiškina „SoliTek“ vadovas Julius Sakalauskas.

Tokius juodus saulės modulius klientai jau įvertino ir Skandinavijoje bei Šveicarijoje.

„Lietuvoje, Norvegijoje, Suomijoje ir kitose šalyse mūsų dvipusiai saulės moduliai BLACKSTAR 420 W jau sumontuoti ant visų įmanomų stogų paviršių – nuo šlaitinių iki visiškai plokščių. Šveicarijoje taip pat esame įgyvendinę ne vieną projektą su šiais naujos kartos moduliais.

Vienas naujausių – Alpių regione ant beveik vertikalios kelio atraminės sienos šalia Punt dal Gall užtvankos sumontuota fotovoltinė sistema iš 478 modulių, kartu pagaminsiančių 230 000 kWh tvarios elektros energijos, kurios užtektų aprūpinti 60 namų ūkių“, – priduria saulės energijos sprendimų ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.