„Samsung Pay“ nebeaptarnaus rusiškų kortelių „Mir“

„Samsung“ trečiadienį pranešė, kad nuo balandžio 3 d. jos mobiliojoje atsiskaitymų platformoje nebebus aptarnaujamos rusiškos kortelės „Mir“, tokiu būdu suduodama dar vieną smūgį pagrindinei atsiskaitymo kortelių „Mastercard“ ir „Visa“ konkurentei iš Maskvos.

T. Bauro nuotr.
T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

2024-03-27 17:06

Po to, kai dėl invazijos Ukrainoje 2022 m. abi Vakarų milžinės pasitraukė iš Rusijos, „Mir“ tapo viena iš vos keleto kortelių sistemų, veikiančių šioje šalyje.

„Nuo 2024 m. balandžio 3 d. kortelių „Mir“ nebebus galima pridėti ir naudoti platformoje „Samsung Pay“, – rašoma bendrovės „Samsung“ internetinėje svetainėje paskelbtame pranešime.

Bendrovė nepaaiškino tokio sprendimo priežasčių ir nesuskubo atsakyti į naujienų agentūros AFP prašymą jį pakomentuoti.

„Samsung“ tapo trečiąja technologijų milžine, išėmusia korteles „Mir“ iš savo skaitmeninės piniginės – 2022 m. savo ryšius su šiomis kortelėmis nutraukė ir „Apple“ bei „Google“.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus mėnesiui po to, kai Jungtinių Valstijų iždas pranešė apie sankcijas Rusijos nacionalinei mokėjimo kortelių sistemai – centriniam bankui priklausančiam subjektui, kuris ir prižiūri korteles „Mir“.

Už Rusijos ribų šiomis kortelėmis galima atsiskaityti vos keliose posovietinėse bei Pietų Amerikos ir Azijos šalyse, nors Kremlius ir aiškina, kad tokių šalių vis daugėja.

Vakarams įvedus sankcijas, 2022 m. kai kurie Turkijos bankai liovėsi aptarnavę šią kortelę, sukeldami problemų šioje turistų pamėgtoje šalyje atostogaujantiems rusams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.