Infliacija Italijoje kovą kiek išaugo

Italijos statistikos biuro ISTAT penktadienį paskelbtais preliminariais duomenimis, kovą infliacija šalyje kiek išaugo, tačiau ne taip smarkiai, kaip buvo prognozuota.

Italijos vėliava.<br>„Pixabay.com“ nuotr.
Italijos vėliava.<br>„Pixabay.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Mar 29, 2024, 5:06 PM

Lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, vartotojų kainos, vasarį augusios 0,8 proc., kovą padidėjo 1,3 proc. Tačiau toks jų augimas buvo kiek silpnesnis nei prognozuotas 1,4 proc. rodiklis.

Per mėnesį vartotojų kainų indeksas išaugo nesmarkiai – vos 0,1 proc., nors buvo prognozuojama, kad kainos pakils 0,2 proc.

Pagrindinė infliacija, kurią skaičiuojant neatsižvelgiama į energijos ir neperdirbtų maisto produktų kainas, per mėnesį išaugo nuo 2,3 proc. iki 2,4 proc.

Duomenys parodė, kad reguliuojamos energijos produktų kainos mažėjo lėčiau – 13,8 proc., o nereguliuojamos energijos kainos nukrito 10,3 proc.

Lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, pagal suderintą vartotojų kainų indeksą skaičiuojama infliacija kovą sudarė 1,3 proc. – daugiau nei vasarį, kai fiksuotas 0,8 proc. augimo rodiklis.

Tuo tarpu ekonomistai prognozavo, kad per metus infliacija turėtų padidėti 1,5 proc. Per mėnesį suderintas vartotojų kainų indeksas išaugo 1,2 proc.

Praėjusį mėnesį indeksas nekito ir buvo manoma, kad jis turėtų pakilti 1,4 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.