Seimo Audito komitetas aiškinsis, kodėl „Invegos“ finansinę paramą gavusios įmonės bankrutuoja

Trečiadienį Seimo Audito komitetas apžvelgs priežastis, dėl kurių bankrutuoja įmonės, gavusios Nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantija“ („Invega“) finansinę paramą. Taip pat komitetas peržiūrės, kaip valstybės institucijos praėjusiais metais naudojo skiriamas lėšas komandiruotėms ir reprezentacijai.

Seimo Audito komitetas apžvelgs priežastis, dėl kurių bankrutuoja įmonės, gavusios „Invega“ finansinę paramą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo Audito komitetas apžvelgs priežastis, dėl kurių bankrutuoja įmonės, gavusios „Invega“ finansinę paramą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ūla Klimaševska

2024-04-03 08:18

„(Svarstysim – ELTA) ekonominės raidos analizės ir parlamentinių lėšų panaudojimą, kitaip sakant, kaip valstybės institucijos naudoja lėšas kanceliarinėms ir kitoms smulkioms išlaidoms. (...) Čia yra kasmetiniai mūsų svarstymai“, – Eltai prieš posėdį sakė komiteto pirmininkas Zigmantas Balčytis.

Komitetas peržiūrės valstybės pareigūnų lėšų panaudojimą premijų išmokėjimui, reprezentacijai, transportui, komandiruotėms, kvalifikacijai tobulinti, ekspertams ir darbo užmokesčiui.

Taip pat bus aptariamos priežastis, dėl kurių, nepaisant „Invegos“ suteiktos finansinės paramos, kai kurios įmonės bankrutuoja.

„Eilė įmonių neužsikabina ir bankrutuoja, tai norim išsiaiškinti priežastis, kodėl nesigauna ir išleidžiamos tam tikros lėšos, o rezultato nėra“, – komentavo Z. Balčytis.

Komiteto posėdyje dalyvaus Finansų ministerijos ir „Invegos“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.