Aukso kaina pasiekė naują rekordą – viršijo 2 300 JAV dolerių

Aukso kaina ketvirtadienį pirmą kartą viršijo 2 300 JAV dolerių, o tokį jos augimą lėmė įtampa geopolitinėje arenoje ir lūkesčiai, kad JAV šiemet bus mažinamos palūkanos.

Auksas.<br>Pixabay nuotr.
Auksas.<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Apr 4, 2024, 8:08 AM

Šio brangiojo metalo kaina pastarosiomis savaitėmis yra sumušusi ne vieną rekordą, JAV centriniam bankui leidus suprasti, kad netrukus bus švelninama jo pinigų politika ir auksas dėl to taps dar patrauklesniu investavimo objektu.

Aukso kainą augti skatino ir tai, kad auksas yra laikomas saugia investicija neramiais laikais, kuomet prekiautojai biržoje nerimauja dėl krizės Vidurio Rytuose ir Ukrainoje vykstančio karo.

„Bloomberg News“ pranešė, kad, JAV centrinio banko valdytojui Jerome‘ui Powellui paskelbus, jog skolinimosi kainą derėtų sumažinti „jau šiemet“, ketvirtadienį aukso luito uncijos kaina pasiekė 2 304,96 JAV dolerius.

Dabar laukiama savaitės pabaigoje pasirodysiančių duomenų apie padėtį JAV darbo rinkoje ir, jeigu nedarbo rodiklis bus žemas, tikimasi, kad centrinis bankas palūkanas ims mažinti anksčiau, o ne vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.