„Ignitis grupės“ veiklai Lenkijoje vadovaus M. Kowalski

Už integruotos atsinaujinančios energijos bendrovės „Ignitis grupė“ veiklą Lenkijos rinkoje bus atsakingas naujas vadovas. Nuo vasario mėnesio „Ignitis renewables“ Lenkijos padalinio vadovo pareigas einantis Maciej Kowalski tampa ir „Ignitis Polska“ vadovu.

Maciej Kowalski tampa „Ignitis Polska“ vadovu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Maciej Kowalski tampa „Ignitis Polska“ vadovu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 11:29 AM

„Mūsų pagrindinis siekis yra sukurti 100% žalią ir saugią energetikos ekosistemą dabarties ir ateities kartoms, o Lenkijoje vyksta esminiai energetikos pokyčiai, prie kurių mes taip pat galime prisidėti. Tikiu, jog Maciej Kowalski lyderystė ir toliau išlaikys bei didins „Ignitis grupės“, kaip žaliosios energetikos partnerio žinomumą Lenkijoje“, – sako „Ignitis grupės“ valdybos narys, komercinių paslaugų vadovas Vidmantas Salietis.

„Ignitis grupę“ Lenkijoje atstovauja dvi įmonės: „Ignitis Polska“ bei „Ignitis renewables“. Pagrindinė „Ignitis Polska“ veikla yra dujų ir elektros tiekimas verslo klientams. Nuo 2017 metų aktyviai veikdama Lenkijos rinkoje, įmonė specializuojasi žaliojoje energijoje, siūlydama optimalius sprendimus savo klientams. Tuo metu „Ignitis renewables“ vysto atsinaujinančios energijos projektus Lenkijoje.

„Džiaugiuosi man suteikta galimybe prisidėti prie „Ignitis grupės“ tikslų įgyvendinimo bei su didžiule atsakomybe imuosi vadovavimo visoms „Ignitis grupės“ veikloms Lenkijoje. Drauge su komanda ir toliau stiprinsime „Ignitis“, kaip patikimo energetikos partnerio žinomumą šalyje“, – sako M.Kowalski.

M.Kowalski turi ilgametę darbo patirtį energetikos sektoriuje. Prieš prisijungiant prie „Ignitis grupės“, M.Kowalski septynis metus patirties sėmėsi „Enefit“ – elektros energijos gamybos ir prekybos įmonių grupėje, taip pat dirbo RWE, „Iberdrola“, „Polenergia S.A.“ ir „PKP Energetyka S.A.“.

„Ignitis grupė“ Lenkijos rinkoje jau pademonstravo, kad yra patikimas žaliosios energetikos partneris – valdo 94 MW galios Pomeranijos regiono vėjo parką, tiekia elektrą ir dujas daugiau nei 700 verslo klientų. Kovo mėnesį komercinę veiklą pradėjo ir Lenkijoje vystomas Silezija I vėjo elektrinių parkas, kurio bendroji instaliuota galia siekia 50 MW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste