Nukeltas paviljonas sukėlė miestiečių kalbas, kas čia bus: sprendimas – netikėtas

Daugybė kauniečių kasdien eina ir važiuoja į populiarų V.Krėvės prospekte esantį prekybos centrą ir grumiasi dėl vietų prie jo. Kai greta parduotuvės neliko vieno paviljono, miestiečiai suskato domėtis, kas bus jo vietoje. Miesto urbanistų sprendimas – netikėtas.

V.Krėvės prospekte, prie populiaraus prekybos centro, neliko bendrovei Lietuvos paštui priklausiusio „PayPost“ kiosko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Krėvės prospekte, prie populiaraus prekybos centro, neliko bendrovei Lietuvos paštui priklausiusio „PayPost“ kiosko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-10 22:00, atnaujinta 2024-04-10 22:01

V.Krėvės prospekte, prie prekybos centro „Saulėtekis“, nuolat stinga vietų automobiliams palikti. Aikštelė jiems yra, bet ji nedidelė.

Kauniečiai pastebėjo, kad neliko jos pakraštyje ant šaligatvio stovėjusio nedidelio pastato. Matyti tik iš žemės išlindę kabeliai bei buvusio statinio pamatai. Ši vieta aptverta.

„Įdomu, kas čia buvo ir kas bus? Gal pastatys naują kioską, o gal toje vietoje atsiras daugiau vietų automobiliams? Jų labai reikia“, – svarstė į prekybos centrą atvykęs Vytautas Boruta.

Greta buvusio statinio yra keli prekybos kioskai. Viename jų dirbanti Daiva pasakojo, kad anksčiau dabar tuščioje vietoje stovėjo Lietuvos pašto paviljonas.

„Jame gal jau daugiau nei metus jokia veikla nevyko. Paštas yra gretimame pastate, matyt, dėl to paviljonas ir nukeltas. Bet kas čia bus, niekas neinformavo“, – kalbėjo kaunietė.

Moteris pasakojo, kad į prekybos centrą ir į greta esančias parduotuves atvažiuoja ir ateina daugybė žmonų. Čia pat nuolat įvairius daiktus ar daržoves pardavinėja močiutės.

„Judėjimas čia didelis, vairuotojai ir pėstieji nuolat neišsitenka. Vairuotojai savo automobilius bando įsprausti į mažiausius aikštelėje likusius tarpus. Pėstieji tarp jų laviruoja. Mums būtų geriau, kad čia liktų šaligatvis, nes jei bus vietos automobiliams, jie užstos įėjimus į mūsų kioskus“, – mintimis dalijosi kaunietė.

Lietuvos pašto komunikacijos projektų vadovas Lukas Zadarackas pranešė, kad prie V.Krėvės prospekto 97-ojo pastato stovėjo „PayPost“ kioskas.

„Veikla jame vyko iki 2022 metų lapkričio pabaigos. Jis priklausė Lietuvos paštui, o žemės sklypas, kuriame stovėjo, yra valstybės. Mūsų bendrovė su Kauno miesto savivaldybe buvo sudariusi kiosko naudojimo viešojoje miesto vietoje sutartis“, – aiškino L.Zadarackas.

Veiklą nutraukus kioskas 2023 metų gegužę buvo parduotas.

„Kiosko pirkėjas nusprendė įsigytą turtą eksploatuoti kitoje vietoje ir jį pervežė. Kas bus vietoj jo, spręs savivaldybės atstovai“, – sakė L.Zadarackas.

Kauno savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius paaiškino, kad prie V.Krėvės prospekto 97-ojo pastato sklypai nesuformuoti, nėra išduotų jokių statybą leidžiančių dokumentų, tad vietoj paviljono bus šaligatvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.