Infliacijos priveikti graikai išėjo į gatves: „Kainos aukštybėse. Atlyginimai žemumose“

Graikijoje trečiadienį, balandžio 17 d., vyksta streikai, kuriais protestuojama prieš augančias pragyvenimo išlaidas ir palyginti mažus atlyginimus. Streikų pirmiausiai paveiktas transporto sektorius. Iš svarbiausių uostų neišplaukė keltai. Visą dieną streikuos ir metropoliteno darbuotojai. Be to, kelioms valandos darbą nutraukė autobusų vairuotojai ir taksistai.

Infliacija Graikijoje kovą siekė 3,2 proc.<br>Jack Barton/unsplash.com nuotr.
Infliacija Graikijoje kovą siekė 3,2 proc.<br>Jack Barton/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 11:34 AM, atnaujinta Apr 17, 2024, 11:35 AM

„Kainos aukštybėse. Atlyginimai žemumose“, – taip skambėjo didžiausios profesinės sąjungos (GSEE), kvietusios darbuotoju streikuoti, argumentas. Infliacija suvalgo algas, radijui sakė profsąjungų atstovai. Oro transportas vyko įprastai, pranešė Graikijos transliuotojas (ERT).

Graikų žiniasklaida paskaičiavo, kad dėl infliacijos ir žemų algų smarkiai sumažėjo gyventojų perkamoji galia. Už maisto produktų krepšelį, kuris anksčiau kainavo 37 eurus, dabar žmonėms tenka mokėti 50 eurų.

Jau antradienį, protestuodami prieš infliaciją, 24 valandoms darbą nutraukė graikų žurnalistai. Radijas ir televizija antradienį nepranešinėjo žinių, trečiadienį neišėjo laikraščiai.

Infliacija Graikijoje kovą siekė 3,2 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.