Rusijos „juodasis auksas“ tapo nebepageidaujamas – pasaulio uostuose dreifuoja tanklaiviai su šimtais tūkstančių tonų naftos

Dėl sankcijų Rusija liko be keturių tanklaivių su nafta. Taigi, Sueco kanale nuo balandžio mėnesio stovi laivas „Anthea“, kuris į Lakonijos užkampį (Graikija) atplukdė 200 tūkst. tonų rusiško „juodojo aukso“ „Urals“. Apie tai praneša agentūra Reuters.

Rusija liko be keturių tanklaivių su nafta.<br>Scanpix.
Rusija liko be keturių tanklaivių su nafta.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 6:16 PM

Antrasis tanklaivis buvo „Elsa“, kuris iš Sankt Peterburgo ir Ust-Lugos į Kalamuto uostą atgabeno 100 tūkst. metrinių tonų mazuto, tačiau dabar jis stovi išmetęs inkarą Singapūre.

Trečiasis tanklaivis buvo „Baxter“, iki kraštų pripildytas naftos Novorosijske, iš pradžių plaukęs į Indiją, bet nuo balandžio 5 d. dreifuojantis Arabijos jūroje.

Ketvirtasis išplaukęs tanklaivis buvo „Hebe“: į šį tanklaivį Rusijos uostuose pateko panašus kiekis mazuto (100 tūkst. tonų).

Rusijos tanklaiviai nėra laukiami pasaulio uostuose.

Kartu reikėtų nepamiršti, kad okupacinė šalis turi alternatyvių būdų parduoti „juodąjį auksą“ ir jo pagrindu pagamintus produktus.

Kovo 27 d. Dialog.UA pranešė, kad Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja daro viską, kad užblokuotų Rusijos naftos tiekimą Šiaurės Korėjai.

Šiaurės Korėja, nepaisydama JT draudimo, į Rusijos Tolimuosius Rytus išsiuntė mažiausiai penkis tanklaivius krauti naftos.

Kita vertus, KLDR siunčia į Rusiją tūkstančius konteinerių su šaudmenimis.

Prisiminkime, balandžio 14 d. pranešta, kad Rusija turi naujų naftos telkinių problemą: jų bendras rezervas – 43 mln. tonų, kurias galima išgauti per mėnesį gavybos.

Anksčiau, balandžio 10 d., buvo pranešta, kad penkiolikoje pagrindinių Rusijos Chanty Mansijsko telkinių 90 proc. turinio sudaro ne nafta, o vanduo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.