Dainius Dundulis: „Nejaugi mes nenusipelnėme, jog mūsų dangus būtų saugus?“

Prekybos tinklo „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis teigė, jog problemų Lietuvoje gali kelti ne tik augantys atlyginimai bei vartojimas, tačiau ir baimė dėl saugumo. Anot verslininko, jei negalėsime garantuoti saugios ateities, prarasime investicijas.

Dainius Dundulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Dundulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Dundulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Dainius Dundulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2024, 9:11 AM

„Dabar kalbėsiu tiek apie prekybą, tiek apie vidaus vartojimą. Aš nieko gąsdinančio nematau, vartojimas yra pajamų pasekmė: jeigu žmonės turi pajamų, atsiranda ir vartojimas. „Sodros“ duomenys rodo, jog mes vėl matome statistinį atlygio kylimą. Pajamoms augant, vartojimas taip pat dažniausiai auga, nebent žmonės būna išsigandę, tuomet padidėja ir taupymas“, – kalbėjo D.Dundulis.

Jo teigimu, dabartinį atlyginimų augimą, kuomet trūksta darbuotojų, galima laikyti fenomenu.

„Kai kuriems sektoriams tokia situacija nėra gera. Kai tik nutiks taip, jog darbo vietų pradės mažėti, o bedarbių daugėti, tada įvyks atvirkštinis procesas, kai vidaus vartojimas ir pajamos nustos augti“, – „Žinių radijui“ teigė D.Dundulis.

Pasak jo, egzistuoja pavojus, jog netrukus pateksime į situaciją, kai atlyginimai ir toliau augs, o vartojimas ir įmonių rezultatai mažės.

D.Dundulis pridūrė, jog problemų sukelti gali abejonės dėl saugumo.

„Baimė tvyranti ore mažina investicijas. Aš galvoju, jog šiandien didžioji dalis Lietuvos gyventojų nesijaučia saugūs, jie neturi užtikrintumo, o kai nėra užtikrintumo, nebėra didelių pirkinių. Tai liečia ir žmogų, ir verslą“, – kalbėjo verslinininkas.

D.Dundulis pridūrė, jog daugelis susimąsto ar per ateinančius 15–20 metų nieko nenutiks, nes būtent per tokį laikotarpį atsiperka investicijos.

„Jeigu kažkas įvyks, visi supranta, kad pinigai negrįš, o to niekas nenori“, – teigė verslininkas.

Nors D.Dundulis nuo platesnių komentarų, kaip reikėtų problemą spręsti, susilaikė, jis užsiminė, jog ilgalaikis saugumas ir investicijos į gynybą – svarbu.

„Kai Lietuvoje vyko NATO viršūnių susitikimas, į mūsų šalį buvo atvežta „Patriot“ oro gynybos sitema. Kai susitikimas baigėsi, sistema taip pat buvo išvežta. Nejaugi mes nenusipelnėme, jog mūsų dangus būtų saugus?“, – svarstė „Norfa“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas