Atleidus darbuotojus nebėra kam įjungti šildymo: „Vaikai namie būdami dantimis kalena“

Po to, kai „Rinkos aikštė“ su visuomene pasidalino Kėdainių rajono savivaldybės atsakymu, kad šildymo sezono, net ir atšalus orams, atnaujinti neketinama, pasipylė gyventojų nusivylimas. Galimai to neatlaikęs rajono meras pasirašė potvarkį dėl šildymo atnaujinimo, nors paprastai už šildymo sezono reikalus atsakingas yra savivaldybės administracijos direktorius.

Akademijoje Ruokio gatvės namo gyventoja guodėsi, kad name taip šalta ir drėgna, kad nebėra kur dėtis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Akademijoje Ruokio gatvės namo gyventoja guodėsi, kad name taip šalta ir drėgna, kad nebėra kur dėtis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Akademijoje Ruokio gatvės namo gyventoja guodėsi, kad name taip šalta ir drėgna, kad nebėra kur dėtis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Akademijoje Ruokio gatvės namo gyventoja guodėsi, kad name taip šalta ir drėgna, kad nebėra kur dėtis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eglė Kuktienė

Apr 22, 2024, 4:22 PM

Atnaujino šildymą, o darbuotojų nebėra

Tačiau ištiko kuriozinė situacija – nepaisant to, kad apie atnaujintą šildymo sezoną meras išdidžiai paskelbė dar penktadienį, balandžio 19-ąją, ne visi ta šiluma galėjo mėgautis.

Štai Akademijoje Ruokio gatvės namo gyventoja guodėsi, kad name taip šalta ir drėgna, kad nebėra kur dėtis.

„Mes, senjorai, tai dar susisukę į pledus ir kelis sluoksnius rūbų kažkaip laikomės, bet name gyvena ir šeimos su mažiukais vaikais. Ką jiems daryti? Vaikai namie būdami dantimis kalena“, – pasakojo moteris.

Ir nors gyventojai nudžiugo pamatę, kad šildymas vėl bus įjungtas, to neįvyko.

Paaiškėjo, kad nieko padaryti negalima, nes už centrinio šildymo įjungimą atsakinga AB „Panevėžio energija“… atleido darbuotojus, kurie tuos darbus dirba.

Įmonės atstovė spaudai Daiva Paulauskienė patvirtino, kad tokia situacija išties yra susidariusi, tačiau įtakos tai turi tik Kėdainių rajoninėms seniūnijoms, o ne miestui.

„Tikrai Kėdainių miestas neturi turėti jokių problemų su šildymu. Gali būti, kad rajonuose yra problema, todėl, kad tų mažų katilinių darbuotojai atleisti, nes šildymo sezonas baigėsi. Bet žmones priimsime atgal ir šildymą bus galima įjungti“, – kalbėjo AB „Panevėžio energijos“ atstovė.

Įjungs popiet

Savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Muznikas „Rinkos aikštę“ patikino, kad situacija su stringančiu šildymu jam yra žinoma ir nors akademiškiai visa savaitgalį šalo, vis tik pirmadienį ji greitai turėtų būti išspręsta. Be abejo, įjungus šildymą dar praeis kuris laikas, kol atvėsę namai vėl įšils, tačiau jau netrukus gyvenantieji butuose vėl galės namuose jaustis jaukiai.

„AB „Panevėžio energija“ vėl iš naujo įdarbina žmones ir tikimasi, kad šiandieną popiet šildymas jau bus įjungtas“, – sakė G. Muznikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.