EIMIN: pramoninių teritorijų plėtrai numatytas 13,4 mln. eurų finansavimas

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) skirs 13,4 mln. eurų finansavimą laisvosioms ekonominėms zonoms, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms vystyti. Pasak ministerijos, paraiškas šiems projektams įgyvendinti yra kviečiamos teikti šalies savivaldybės.

Skirs 13,4 mln. eurų finansavimą LEZ, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skirs 13,4 mln. eurų finansavimą LEZ, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 10:28 AM

„Pramoninių teritorijų plėtrai itin svarbi tinkama ir išvystyta infrastruktūra. Ji ne tik sudaro geresnes sąlygas šiose teritorijose jau veikiančioms įmonėms, bet ir skatina naujų investicijų pritraukimą. Mūsų tikslai išlieka tie patys – sukurti geriausias sąlygas vykdyti verslą visame regione“, – išplatintame pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal paskelbtą kvietimą finansavimas skiriamas investiciniam žemės sklypui vystyti, infrastruktūrai įrengti ir sutvarkyti. Galimi pareiškėjai – savivaldybės, galimi partneriai – laisvųjų ekonominių zonų valdymo bendrovės, pramonės parkų operatoriai, pranešė EIMIN.

Ministerijos teigimu, projektai bus atrinkti konkurso būdu. Didžiausia galima projektams skirti finansavimo lėšų suma yra iki 2,5 mln. eurų.

„Kviečiame visas šalies savivaldybes būti aktyvias ir pasinaudoti skiriamu finansavimu investicinei aplinkai gerinti ir savo konkurencingumui didinti. Svarbu ir tai, kad bus finansuojama iki 100 procentų visų tinkamų finansuoti išlaidų“, – pranešime teigė ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Pažymima, kad paraiškas priima agentūra „Investuok Lietuvoje“. Jas galima teikti iki šių metų gegužės 27 dienos.

Praėjusiais metais EIMIN skyrė beveik 14 mln. eurų projektams, įgyvendinamiems septyniose šalies savivaldybėse. Per pastaruosius trejus metus pramoninių teritorijų plėtrai buvo skirta apie 50 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.