Metinė infliacija Lietuvoje gegužę sudarė 0,5 proc.

2024 m. gegužę, pagal su kitomis ES valstybėmis narėmis suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija Lietuvoje sudarė 3 proc., o pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija – 2,8 proc. praneša Valstybės duomenų agentūra.

Eurai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eurai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2024, 9:59 AM

Anot agentūros, palyginus 2024 m. gegužę su 2023 m. geguže, infliacija sudarė 0,9 proc., pagal VKI apskaičiuotoji – 0,5.

Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, daugiausia įtakos turėjo farmacijos gaminių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, degalų ir tepalų, tabako gaminių, automobilių, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto kainų padidėjimas bei elektros energijos, kietojo kuro, dujų, kavos, arbatos ir kakavos, šilumos energijos kainų sumažėjimas.

Anot Valstybės duomenų agentūros, vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2024 m. gegužę, palyginti su balandžiu, kaip ir apskaičiuotas pagal VKI, sudarė 0,3 proc.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.