Rudenį lietuviai valgo daug mažiau ledų – perka ne bet kokius

 

 Gastronominiame pasaulyje retai naudojama juoda spalva – naujuosius ledus nuspalvina augalinė anglis.
 Gastronominiame pasaulyje retai naudojama juoda spalva – naujuosius ledus nuspalvina augalinė anglis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 12:33 PM

Ruošiantis Helovino vakarėliui nepavyksta rasti reikiamo šventės akcento? Prekybos tinklas „Maxima“ kartu su savo partneriu – lietuviškų ledų gamintojų „Dadu“ – ta proga pristatė „Moonlight“  juodus vanilinius ledus su vyšnių įdaru.  

„Prieš keletą mėnesių socialinės medijos mirgėjo naujiena ledų rinkoje: nedidelės ledainės visame pasaulyje pradėjo gaminti juodus ledus.  Ir pasaulyje, ir Lietuvoje produktas sulaukė neįtikėtino susidomėjimo.

Tačiau originalią naujieną buvo galima surasti vos vienoje kitoje ledainėje ir tai, tik didmiesčiuose. , o socialiniais tinklais ne taip aktyviai besinaudojantys, apie tokius ledus galėjo ir visai nesužinoti. 

Būtent tada mums ir kilo mintis sukurti savitą lietuviškų juodų ledų variantą, kuriuos pirkėjai galėtų rasti kiekvienoje parduotuvėje“, – sako Algirdas Gauronskis, prekės ženklą „Dadu“ valdančios bendrovės „Vikeda“ generalinis direktorius.

Gastronominiame pasaulyje neįprasta ir pakankamai retai naudojama juoda spalva naujuosius „Dadu“ „Moonlight“ ledus nuspalvina išskirtinis ingredientas – augalinė anglis. „Tačiau patys ledai – vanilės skonio. Jį dar praturtina ir spalvų įneša sodrus vyšnių įdaras. Išbandę ne vieną dešimtį įdaro variantų, pasirinkome būtent šį“, – pasakoja A. Gauronskis.

Išskirtinį produktą „Vikeda“ kūrė ir tobulino daugiau nei 4 mėnesius. A. Gauronskio teigimu, šio proceso metu sudėtingiausiu dalyku tapo tarpusavyje derančių, subalansuotą skonį, malonų kvapą ir kartu originalią produkto išvaizdą sukuriančių ingredientų paieška bei suderinimas. 

 „Kita svarbi užduotis mūsų technologams buvo ir ta, jog pagrindine žaliava išliktų šviežias, nenugriebtas pienas. Todėl dabar net apie 40 proc. mūsų sukurtų juodų ledų sudėties ir sudaro būtent toks svarbus ingredientas – šviežias, lietuviškas, nenugriebtas pienas.

Be skonio ir produkto kokybės nemažai dėmesio skyrėme ir estetikai. Juodus ledus pirkėjai atpažins iš subtilios juodos ir auksinės spalvų pakuotės. Valgys – rankoje laikydami tvirtą vaflinį ragelį“, – dalinasi A. Gauronskis.

Nors vasarą ledų nuperkama vidutiniškai net 7 kartus daugiau nei žiemą, šaltuoju metų laikotarpiu pirkėjai ieško įdomesnių, įvairesnių skonių, rodo lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. 

„Smagu, kad lietuvių gamintojai nebijo eksperimentuoti. Taip kartu koja kojon žengiame su pasaulyje vyraujančiomis maisto tendencijomis ir pirkėjams vis pasiūlome ką nors netikėto, naujo. 

Liepos mėnesį pristatėme veganiškus lubinų ledus, dabar šaldiklius papildėme ilgai lauktais juodais ledais. Ypač džiugu, kad beveik 300 ledų rūšių, kurių pusė „Maximoje“ – Lietuvos gamintojų produkcija, papildo taip pat išskirtinai lietuviškas, natūralus, originalus ir inovatyvus produktas – juodi ledai“, – džiaugiasi Vilma Drulienė, „Maximos“ pirkimų departamento direktorė. 

Vanilinis ledų skonis – lietuvių itin mėgstamas, rodo „Maximos“ duomenys. Jei lietuviai renkasi vientiso skonio ledus, dažniausiai ir įsigyja vanilinius ar kakavinius. Tokių ledų per metus vidutiniškai nuperkama daugiau nei 16 mln. porcijų. Tradicinių skonių ledai ne tik perkamiausi, bet ir pigiausi – „Maximoje“ jų kainos prasideda vos nuo 0,12 euro centų.

Šią savaitę – nuo spalio 31 d. iki lapkričio 6 d. – unikalią naujieną – juodus „Dadu“ „Moonlight“ ledus pirkėjai gali rasti visose „Maximos“ parduotuvėse. Ir būtent šią savaitę jiems taikoma 30 proc. nuolaida. Juodų ledų porcija kainuoja dar pigiau – tik 0,90 euro centų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.