Prekybos centrą su gimtadieniu sveikinęs Dr. Albanas pasiklydo geografijoje ir istorijoje

Vilniaus prekybos centre „OZAS“ apsilankę pirkėjai sekmadienio vakarą galėjo prisiminti prieš du dešimtmečius diskotekose karaliavusią muziką. Prekybos centro trečiojo gimtadienio proga jame koncertą surengė Švedijos atlikėjas Dr. Albanas, kurio hitai 1992-aisiais buvo okupavę radijo ir televizijos stočių eterį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("TV antena")

Oct 15, 2012, 2:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:37 AM

Keli šimtai prekybos centro lankytojų susigrūdo prie scenos, kad pamatytų svečio iš užsienio pasirodymą. Nemažai jų būriavosi viršutiniuose „OZO“ aukštuose ir Dr. Albano klausėsi, persisvėrę per balkonų turėklus.

Baltu kostiumu pasipuošęs artistas į pasirodymą vėlavo pusvalandį – vedėjui primenant, kad „atlikėjas jau pakeliui“.

Į sceną su dviem šokėjais ir pritariančia vokaliste žengęs atlikėjas iškart pažėrė savo senųjų hitų - „One Love“, „This Time I'm Free“, „One Love“.

„Pagalvokite, prieš porą metų jūs priklausėte Sovietų Sąjungai, o dabar esate laisvi“, - istorijos žinias pademonstravo Dr. Albanas.

Netrukus jis žiūrovams pradėjo rodyti sugebėjimus kalbėti rusiškai – dėkojo ir ragino žiūrovus šia kalba, bet po kiek laiko pajuto, kad tai neduoda reikiamo efekto.

„Trys Baltijos šalys – Lietuva, Estija ir..., ir...“, - prisiminti Latvijos pavadinimą minutę bandė artistas, galiausiai sulaukęs pagalbos iš žiūrovų.

Tačiau tokius menkus nesusipratimus „OZE“ susirinkusi publika akimirksniu atleido, kai pasigirdo „It's My Life“ - vienas populiariausių XX amžiaus paskutinio dešimtmečio kūrinių, kurio tekstą Dr. Albanas prieš tai dar ir padeklamavo.

Dr. Albanas, kaip ir Haddaway, „Snap“, „Ace Of Base“ bei kiti prieš du dešimtmečius karjeros zenitą pasiekę atlikėjai, dėmesio stygiumi negali skųstis ir šiais laikais.

Prieš keletą metų atgimė susidomėjimas europietiška 1990-1995 metų muzika – daugelyje Europos šalių rengiami festivaliai ir diskotekos, į kurias publika renkasi išgirsti jaunystės hitų.

Šiuose renginiuose dažnai kviečiami pasirodyti ir tų laikų atlikėjai – dažnai net keli per vakarą.

Nigerijoje gimęs Dr. Albanas (tikrasis vardas – Albanas Uzoma Nwapa) išgarsėjo 1990-aisiais, kai su Švedijos prodiuseriu Denizu Popu ir repere Leila K išleido dainą „Hello Africa“.

Didžiausią šlovę jam pelnė 1992-aisiais įrašyta daina „It's My Life“, pasiekusi pirmąją vietą Švedijos, Olandijos, Belgijos, Italijos, Vokietijos ir kitų šalių populiariausių kūrinių sąrašuose. Vien Vokietijoje kūrinio įrašas buvo parduotas daugiau nei pusės milijono egzempliorių tiražu.

Popmuzikos mėgėjams puikiai žinomi ir kiti Dr. Albano hitai – tokie kaip „Look Who's Talking!“, „Sing Hallelujah” ar “No Coke”. Iš viso atlikėjo kompaktinės plokštelės parduotos daugiau nei 14 milijonų egzempliorių tiražu.

Po karjeros pertraukos prieš keletą metų Dr. Albanas vėl pradėjo aktyviai koncertuoti ir kurti muziką. 55-erių atlikėjas neseniai nusifilmavo kino juostoje „Seanafrica“, dažnai dalyvauja Švedijos TV laidoje, o šįmet išleido jau du naujus kūrinius - „Freedom“ ir „Loverboy“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo