Dainininkė Celine Dion jautriai pagerbė Paryžiaus atakų aukas

Kanadietė dainininkė

C.Dion dainavo ekrano, kuriame slinko Paryžiaus vaizdai, fone.<br>AP nuotr.
C.Dion dainavo ekrano, kuriame slinko Paryžiaus vaizdai, fone.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 8:06 AM

C.Dion sudainavo Edithos Piaf klasikinį kūrinį „Hymne a l'Amour“ („Himnas meilei“) prancūzų kalba per tviskančią ceremoniją Los Andžele, įvykusią praėjus savaitei po džihadistų atakų, kurių taikiniais tapo koncertų rūmai ir keli kiti civiliniai objektai Prancūzijos sostinėje.

Stovėdama priešais ekraną, kuriame mirgėjo Paryžiaus vaizdai, tarp jų Prancūzijos vėliavos spalvomis apšviestas Eiffelio bokštas, C.Dion dainavo apie prarastą meilę, o klausytojai jo klausėsi tvardydami ašaras.

C.Dion pasirodymą pristatė aktorius ir muzikantas Jaredas Leto, kuris prisiminė anksčiau šiais metais koncertavęs su savo grupe „Thirty Seconds to Mars“ istoriniuose koncertų rūmuose „Bataclan“. Ginkluotų džihadistų surengtos skerdynės juose nusinešė daugiausiai žmonių gyvybių per lapkričio 13-osios atakas.

Paryžiuje žuvo 130 žmonių, bet „dar septyni milijardai amžinai liks sužeisti šios šiurpios ir beprasmiškos tragedijos“, – sakė J.Leto.

„Prancūzija svarbi, Rusija svarbi, Sirija svarbi, Malis svarbus, Artimieji Rytai svarbūs, Jungtinės Valstijos svarbios – svarbus visas pasaulis. Ir taika yra įmanoma“, – pareiškė jis, išprovokuodamas plojimus.

J.Leto taip pat kritikavo prieš užsieniečius nukreiptus komentarus, kurių pagausėjo po atakų Paryžiuje, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

„Daugelis mūsų yra imigrantų sūnūs ir dukros“, – sakė jis, primindamas, kad velionis technologijų milžinės „Apple“ vizionierius Steve'as Jobsas turėjo siriškų šaknų.

Toks gedulas atrodė nebūdingas tviskančiai televizijos transliuotai ceremonijai, nors elektroninės muzikos prodiuseris Skrillexas taip pat kalbėjo apie pasaulį krečiančius neramumus, priimdamas apdovanojimą už savo darbą su popmuzikos garsenybe Justinu Bieberiu.

„Šiuo metu pasaulyje vyksta tiek daug neigiamų dalykų, todėl nuo mūsų priklauso, kad būtume nusiteikę teigiamai“, – Skrillexas sakė kalbėdamas apie muzikantų vaidmenį.

Reperių duetas Macklemore'as ir Ryanas Lewisas scenoje pristatė savo naująją dainą „Kevin“ – politinį atspalvį turintį kūrinį apie priklausomybę nuo narkotikų šiuolaikinėje Amerikoje. Kartu su reperiais dainavo soulo muzikos žvaigždė Leonas Bridgesas.

Amerikos muzikos apdovanojimų ceremonija yra tviskantis šou, per kurį, kitaip negu per didesnį prestižą turinčias „Grammy“ apdovanojimų dalybas, vyksiančias vasarį, pagerbiamos daugiausiai gerbėjų, o ne muzikos profesionalų balsų surinkusios žvaigždės.

Jau antru metus iš eilės Britanijos vaikinų grupė „One Direction“ buvo pripažinta geriausiai metų artistais.

Ši grupė buvo pagerbta po to, kai išleido savo naujausią albumą „Made in the A.M.“ ir paskelbė padarysianti karjeros pertrauką.

Popmuzikos superžvaigždė Taylor Swift susižėrė tris apdovanojimus – daugiau negu bet kuris kitas atlikėjas arba kolektyvas. Ji taip pat laimėjo populiariausio albumo kategorijoje su savo dainų rinkiniu „1989.“

Vis dėlto Ariana Grande, iš mergaitės žvaigždutės tapusi pilnas arenas klausytojų surenkančia popmuzikos dainininke, paveržė iš T.Swift geriausios popmuzikos arba roko artistės titulą.

22 metų atlikėja, kuriai iš pradžių buvo sunku rasti žodžių, padėkojo savo žilaplaukei senelei, sėdėjusiai šalia anūkės salėje.

„Manau, kad esu daug skolinga už tai savo močiutei“, – sakė A.Grande, kuri yra italų kilmės.

„Ji man sakė: „Ariana, atsisėdau prie kompiuterio ir nubalsavau, todėl manau, kad tu laimėsi“, – pridūrė dainininkė.

Vienu iš įsimintinų momentu per šią ceremoniją, sulaukusių daugiausiai dėmesio socialiniuose tinkluose, buvo jauno dainininko Charlie Putho aistringas bučinys su atlikėja Meghan Trainor po jųdviejų bendro pasirodymo.

Ch.Puthas ir M.Trainor, kurios populiarumą iš dalies lėmė ryžtas peržengti varžymąsi dėl savo putlios figūros, kartu sudainavo 23 metų atlikėjo dainą „Marvin Gaye“, kurioje legendinio ritmenbliuzo atlikėjo Marvino Gaye vardas naudojamas kaip žodžio „seksas“ eufemizmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.