„Summerburst“ gros šokių muzikos svajonių jaunikis Donas Diablo

Jau šios vasaros pradžioje pirmą kartą Lietuvoje rengiamame elektroninės muzikos festivalyje „Summerburst Baltic“ koncertuos garsus olandų didžėjus ir prodiuseris Donas Diablo.

D.Diablo vadinamas vienu patraukliausių ir stilingiausių šokių muzikos scenos vyrų.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
D.Diablo vadinamas vienu patraukliausių ir stilingiausių šokių muzikos scenos vyrų.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 10:42 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 3:21 PM

Vienas daugiausiai įrašų parduodančių šokių muzikos atlikėjų mūsų šalyje svečiuosis pirmą kartą. Donas Diablo kartu su Davidu Guetta, Kygo, „Nero“, „Bassjackers“, „Nervo“, „W&W“ ir visu būriu didžiausių šokių muzikos žvaigždžių birželio 11–12 dienomis surengs nepakartojamą šou Vilniaus Vingio parke vyksiančiame festivalyje „Summerburst Baltic“.

Penkerių metų jubiliejų pažymintis festivalis „Summerburst“ užgimė Švedijoje ir labai greitai išaugino savo auditoriją iki 100 tūkstančių žiūrovų. 2016 m. vienas didžiausias Senojo žemyno šiuolaikinės muzikos festivalis pirmą kartą išplaukia į tarptautinius vandenis – vasaros pradžioje „Summerburst Baltic“ bus surengtas Vilniaus Vingio parke.

„Donas Diablo yra vienas daugiausiai įrašų internetinėje šokių muzikos parduotuvėje „Beatport“ parduodančių atlikėjų pasaulyje. Esame laimingi, kad tūkstančiai šio puikaus didžėjaus ir prodiuserio gerbėjų pagaliau galės pamatyti jį Lietuvoje – Donas Diablo bus viena ryškiausių žvaigždžių festivalyje „Summerburst Baltic“, – sakė festivalio vadovas ir koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

Olandijoje gimęs ir užaugęs Donas Diablo (tikrasis vardas Donas Pepijnas Schipperis) šiuo metu gyvena ir dirba Jungtinėje Karalystėje. Pirmąją sutartį su įrašų kompanija atlikėjas pasirašė būdamas 15 metų, o jau 2005 m. įkūrė nuosavą įrašų kompaniją ir renginių organizavimo įmonę „Sellout Sessions“.

Sėkmė lydėjo jau pirmuosius jo kūrinius: „Blow“, „Who's Your Daddy“, „Pain Is Temporary, Pride Is Forever“, „Hooligans“ ir „Animale“, kurie išpopuliarėjo dešimtyse pasaulio šalių. Nepaisant užgriuvusios šlovės, Donas Diablo sugebėjo suderinti kūrybą ir mokslus. Atlikėjas sėkmingai įgijo žurnalistikos bakalauro laipsnį.

Daugiau nei 70 hitais tapusių singlų išleidęs Donas Diablo yra vienas labiausiai užsiėmusių didžėjų pasaulyje, dažnai koncertuojantis Jungtinėje Karalystėje, JAV, Australijoje, Japonijoje, Brazilijoje, Izraelyje; rengiantis nepakartojamus šou didžiuosiuose muzikos festivaliuose ir klubuose.

Dirbdamas su didžiausiomis muzikos žvaigždėmis, atlikėjas remiksavo Tinie Tempah, Mikos, „The Chemical Brothers“, „Cassius“, „Gorillaz“, „Public Enemy“, Iggy Popo ir daugelio kitų kūrinius. Remiantis amerikiečių muzikos blogo „The Hype Machine“ duomenimis, Donas Diablo net keletą metų iš eilės yra dažniausiai tinklaraščiuose minimas atlikėjas.

Doną Diablo susirado kino kompanija „Warner Brothers“, paprašiusi sukurti pagrindinę muzikos temą 2013 m. video žaidimui „Batman: Arkham Origins“. Netrukus betmenu pradėtą vadinti atlikėją pastebėjo ne tik muzikos gerbėjai: Donas Diablo yra ne kartą tituluotas „labiausiai geidžiamu jaunikiu“, keletą metų iš eilės patenka į „karščiausių planetos vyrų“ sąrašą, dažnai yra minimas kaip vienas geriausiai besirengiančių vyrų.

Donas Diablo daug dėmesio skiria ne tik muzikai, bet ir labdarai. Atlikėjas daug laiko skiria kovai su vėžiu, nuo kurio mirė jo tėvas. Donas Diablo buvo vienas pirmųjų labdaringo renginio „Dance4Life“ ambasadorių – ši Jungtinių Tautų remiama kampanija kovoja su ŽIV ir AIDS. Pernai didžėjus prisijungė prie kompanijos „Electric Family“, kuri sukūrė Dono Diablo apyrankę, už kurią visos gautos lėšos skiriamos su vėžiu kovojančiai organizacijai „F**k Cancer“.

Dono Diablo hitas „Origins“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.