Grupė „Žalvarinis“ pristato naują albumą ir klipą

Garsi Lietuvos etno roko Grupė „Žalvarinis“ , išleidžianti naują, jau penktą muzikos albumą „Teka“, žada sudrebinti Lietuvos muzikos bendruomenę ir maloniai nustebinti savo gerbėjus. Ypatingai energetiškai gyvas, gaivus, brandus ir stilistiškai turtingas naujasis grupės albumas muzikos mylėtojams yra virtualiai pasiekiamas, jį galima rasti ir pasaulinėse interneto parduotuvėse iTunes, Amazon, cdbaby.com .

„Žalvarinis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Žalvarinis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Žalvarinis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Žalvarinis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Žalvarinis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Žalvarinis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 11:44 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 8:40 PM

Naujojo „Žalvarinio“ albumo išėjimo proga ir gerbėjams, ir žurnalistams iškils klausimų. Pavyzdžiui, kodėl grupėje liko tik trys žmonės – grupės lyderis ir dainų autorius Robertas Semeniukas su solistėmis Ineta Meduneckyte ir Laurita Peleniūte?

„Taip jau susiklostė aplinkybės, jog likome trise, matyt todėl, kad kokybės kartelė yra iškelta labai aukštai. Ne visiems buvo pakeliui, tačiau, kaip mes, muzikantai juokaujam, nėra to blogo, kas neišeitų į sceną. Aš labai gerai jaučiuosi tarp dviejų merginų, ne kiekvienam taip pasiseka“, šypsosi R.Semeniukas.

„Nors mūsų liko tik trys, albumas dėl to nenukentėjo. Atvirkščiai – pakviečiau nuostabius muzikantus kolegas prisidėti prie įrašų, ir kartu sukūrėme stiprų albumą, kurį ramia širdimi ir sąžine paleidžiu į gyvenimą. Būgnus albume muša Jonas Lengvinas, kuris yra šių dienų graibstomiausias būgnininkas, grojantis su Marijonu Mikutavičiumi, SEL. Bosine gitara groja Domas Žostautas, dirbantis su Jazzu ir Leonu Somovu. Albumo įrašai vyko Lietuvoje, tačiau suvedimas ir kiti darbai vyko Rygoje, studijoje, kurią aš jau senokai pamėgau ir visiškai pasitikėjau“, – sakė kūrėjas.

Tai kuo gi ypatingas šis albumas, be to, kad jame skamba pasaulyje ypač madingas etno rokas, o jį atlieka geriausi muzikantai Lietuvoje?

„Šis albumas yra brandus savo muzika, stilistiškai yra ženkliai turtingesnis, lyginant jį su praeitais albumais. Įrašant muziką, naudojau airiškus motyvus, skamba gruzinų daina, yra ukrainiečių intonacijomis kurtų melodijų, atsirado grupės kurtų tekstų, ne tik tekstai iš autentiškų lietuvių liaudies dainų. Be to, man pavyko išgauti specifinį gitaros garsą, kuris smarkiai pakeitė bendrą albumo skambesį, kelioms dainoms pritaikiau fortepijoną. Tai mane labai veža. Šis albumas yra visapusiškai turtingas ne tik muzika, bet ir nuotaika – jis ir lyrinis, ir ekspresyvus, vietomis sudėtingas, progresyvus. Tie, kas mėgsta klasikinį roką, bliuzą, country, psichodelinį  ar progresyvų roką, taip pat pamėgs albume „Teka“ skambančias dainas“, – sakė Robertas.

Dar vienas albumo „Teka“ išskirtinumas yra tas, kad šįkart uždainavo ir pats grupės lyderis Robertas. Jo ir vokalisčių balsai skamba labai sodriai ir skaniai, galbūt ir dėl to, kad Robertas, kuris yra ne tik dainininkas, bet ir gitaros virtuozas ir kompozitorius, pats sukūrė ir viso albumo muziką.

Albume „Teka“ dainos skamba lietuvių, ukrainiečių, gruzinų, latvių kalbomis, ir tai yra tikras džiaugsmas folk/roko muzikos gerbėjams. Tuo jau spėjo įsitikinti grupės nariai, atlikę naująsias dainas gastrolių užsienyje metu:

„Manau, gerbėjai bus gerokai nustebę, kai išgirs mūsų naują albumą „Teka“. Jis ypatingas savo aura, turiniu, yra profesionaliai iki galo išbaigtas, išgrynintas ir išieškotas. Albumas skirtas ne tik Lietuvos publikai, tuo jau spėjome įsitikinti koncertuodami JAV ar Didžiojoje Britanijoje, kur publika šiltai įvertino naująsias dainas. Šis albumas patiks ir tiems, kurie neklauso ir nemėgsta folko, nes jame pulsuoja viso pasaulio muzika, įvairūs stiliai, nuo bliuzo iki roko, nuo baladžių, kaip daina „Teka“ iki AC/DC stiliuje skambančio Joninėms skirtos dainos „Mūsų naktys“. Jame yra visko, ir tas „viskas“ puikiai susikomponuoja į vieną visumą, kuri nuo pat pradžios iki albumo pabaigos klausant teka ramia srove“, – džiaugėsi kūrėjas.

Albumo įrašuose dalyvavo įvairiatautė ir įspūdinga svečių kompanija. Prie albumo „Teka“ prisidėjo R.Semeniuko scenos kolega ir bičiulis M.Mikutavičius. Marijonas, dainoje „Sūnus“ atlieka „sūnaus“ partiją, tad muzikos gerbėjams bus įdomu išgirsti, kaip pavyko Marijonui susidoroti su folkroko stiliaus atlikėjo misija. Albume vieną kūrinį „Artificial Love“ grupė įrašė su garsia gruzinų etno jazz grupe „Zumbaland“. Kelioms dainoms Robertas pakvietė ir bičiulę iš Ukrainos, folkroko grupės „Taruta“ atlikėją Jaryna Tovkailo, kuri yra puikiai įvaldžiusi folk dūdeles, fleitas ir įvairiausias švilpynes.

Naujojo „Žalvarinio“ albumo „Teka“ dizainą ir grupės ženklą kūrė jaunas talentingas dizaineris Rapolas Gražys.

Dainos „Mūsų naktys“ vaizdo klipą sukūrė animatorius Gintaras Pečiukonis.

Grupės gerbėjai jau gali pamatyti naują klipą dainai „Mūsų naktys“. Tai titulinis albumo kūrinys, kuris reprezentuoja albumą.

„ Daina „Mūsų naktys“ yra lengvas ir žaismingas kaip „Gegužio žiedai“,- juokėsi Robertas , – tai daina, skirta trumpiausiai metų nakčiai, Rasų šventei, ir ją jau dabar galiu drąsiai vadinti Joninių himnu. Šiame kūrinyje supinamos senosios ir šių laikų tradicijos. Tai daina apie audringą jaunystę, gerą nuotaiką ir pozityvią energiją. Jeigu AC/DC gyventų XIV amžiaus Kernavėje, greičiausiai jie taip pat grotų tokiu stiliumi“.

„Žalvarinis“ naujojo albumo pristatymo proga kviečia visus į koncertus: kovo 11d. Kaune, klube „Orixo“, kovo 12d. Alytuje, klube „Fenix“ bei kovo 17d. Vilniuje, klube „Tamsta“ ir balandžio 9d. Panevėžyje, „Tauros“ lofte.

Video dainai „Mūsų naktys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.