Ypatingas Nedos koncertas – jau šiandien: „Nežinia, ar tokių dar bus“

Jau šiandien, gruodžio 27-ąją, Kauno „Žalgirio“ arenoje muzikantė Neda Malūnavičiūtė dovanos išskirtinį koncertą „(Ne)eilinė diena rojuje“, kuriame skambės ne vienus metus retai dainuoti, klausytojų išsiilgti bei mylimi populiariosios muzikos perlai.

N.Malūnavičiūtė savo koncertui subūrė įspūdingą muzikantų rinktinę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Malūnavičiūtė savo koncertui subūrė įspūdingą muzikantų rinktinę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 10:41 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:39 PM

Geriausi šalies muzikantai, kamerinis orkestras, naujos populiariosios muzikos hitų aranžuotės bei išskirtinė kokybė viename pasirodyme, kuris, neabejotinai, nuneš į muzikinį rojų. Nežinia, ar ši programa suskambės dar kartą, todėl šventinis koncertas gali būti vienintelė proga išgirsti mylimus kūrinius gyvame koncerte.

Nors dažniausiai atlikėja sutinkama džiazo bei dainuojamosios poezijos scenose, ne vienas Nedą prisimena kaip išskirtinio braižo populiariosios muzikos atlikėją. Tiesa, šios stilistikos dainos per pastaruosius metus nebuvo dažni svečiai dainininkės kuriamuose gyvo garso koncertuose.

Nepaisant to, įvairių koncertų, pasirodymų metu jos ne kartą prašyta atlikti dainas „Pasaka“, „Šalia“, o šiuos kūrinius klausytojai visada dainuoja drauge.

Meilė ištikimiems klausytojams bei noras senąsias dainas prikelti naujam skambesiui paskatino muzikantę surengti išskirtinį šventinį pasirodymą.

„Tikiu, kad yra daugiau žmonių nei telpa kamerinėje salėje, kurie mėgsta, myli ir atsimena dainas, kurias atlikau prieš šešetą ir daugiau metų. Tai tartum savotiška duoklė mano klausytojams. Aš pati pasiilgau šių dainų ir dabar jas atlieku kitaip, nes pati esu kitokia. Einu su kitokia mąstysena, nes išmokau daug naujo, daug ką permąsčiau“, – sako Neda.

Ne viena Nedos atlikta daina prieš šešetą ir daugiau metų tapo hitais ir sukosi, užėmė pirmąsias vietas Lietuvos radijo stočių top kūrinių sąrašuose, skambėjo televizijos laidose, reklamose. Bene žymiausiais kūriniais pelnytai galima vadinti dažno mintinai mokamas dainas „Šalia“, „Pasaka“, „Atvirukas“, „Eilinė diena rojuj“, „Šokis lietuje“, „Pasakų šalis“, „Laiškas“, „Nieko amžino nėra“, „Mėlyna saulė“, „Jeigu tu gali“, „Sena nauja pasaka“, „Viskas ko man reik“.

Dauguma minėtų atlikėjos dainų, patekusių į „Radiocentro Lietuvos Top 20“, šiame dainų sąraše išsilaikė net po 10 savaičių. Taigi, koncerte skambės ne vienerius metus visų mėgti, pripažinti ir net mintinai išmokti muzikiniai šedevrai.

Svarbu pabrėžti, kad šiam koncertui ruošiamos specialios dainų aranžuotės, todėl populiariosios muzikos kūriniai suskambės kiek kitaip, tačiau ne mažiau skaniai nei kadaise.

Paklaustas apie koncerto unikalumą kūrinių aranžuočių autorius Jievaras Jasinskis nedaugžodžiavo: „Bus visko. Tikrai nesiekiama kardinaliai pakeisti, atnaujinti visą programą. Juk visi yra pasiilgę Nedos dainų, tačiau bus dainų, kurios skambės kitaip, o kelios bus stipriai pašviežintos“.

Koncertas ypatingas ne tik dėl naujų aranžuočių bei mylimų populiariųjų dainų atgimimo. Koncertas vertas dėmesio dėl išskirtinės muzikinės kokybės, kurią Neda demonstruos jėgas vienydama su vienais geriausių Lietuvos muzikantų. Šventiniame koncerte kiekvieną muzikinę natą išgyvens bei nuostabią muziką drauge kurs kamerinis orkestras, gitaristas Tomas Varnagiris, trombonininkas, aranžuočių autorius Jievaras Jasinkis, saksofonistas Remigijus Rančys, trimitininkas Mindaugas Vadoklis, aktorius, muzikantas Olegas Ditkovskis bei daugelis kitų.

Pačiai dainininkei koncertas svarbus ir dėl kitų priežasčių. „Man pačiai koncertas ypatingas tuo, kad jame dainuosiu kūrinius, kurie visi yra rašyti man. A.Balsevčius ir A.Borisevičius dainas kūrė man. A.Kulikausko dainos „Din-Dan“, „Į Tave“ bei „Žingsniai ne tie“, skambėsiančios koncerte, taip pat rašytos specialiai man. Tai „nediškos“ dainos, suteikiančios progą atsiskleisti balso galimybėms“, – kalbėjo Neda.

Atlikėja neslepia, kad sprendimą surengti tokio masto koncertą ilgai lydėjo dvejonės, tačiau senųjų dainų populiarumas, klausytojų meilė bei noras populiariąją muziką interpretuoti kitaip paskatino rizikuoti. „Būsimas pasirodymas yra absoliuti naujovė, didelis iššūkis. Tiesa, dvejojau ilgai, tačiau mane įkalbėjo surengti šį koncertą. Įtikino, kad turėčiau prisiminti šias dainas ir jas mylinčius žmones“, – apie svyravimus kalbėjo Neda.

Nežinia, ar bus daugiau šio koncerto pasirodymų, tai gali būti vienetinis projektas. Išskirtinė muzikinė kokybė, širdyje ir mintyse įstrigę kūriniai bei geriausi šalies muzikantai unikaliame gruodžio 27-osios koncerte!

Bilietus platina bilietai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.