Šeštadienį Molėtuose - išskirtinė muzikos ir žvaigždžių naktis „Postcosmos“

Jau po dviejų dienų, birželio 3 d., šeštadienį, Dangaus šviesulių stebykloje, šalia Molėtų observatorijos ir Etnokosmologijos muziejaus startuos „Postcosmos“ - pirmoji sezono koncertų, menų ir mokslo naktis po atviru dangumi. 

"Postcosmos" naktis rengiama jau septintąjį kartą.<br>Renginio organizatorių nuotr.
"Postcosmos" naktis rengiama jau septintąjį kartą.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 11:39 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:22 PM

Jaukia aplinka Renginyje pasirodys kruopščiai atrinkta 11 narių kokybiška muzikinė įgula, kuri pateiks įvairių garsų - nuo tektoninėmis bangomis vilnijančių gitarų iki mąsliai pulsuojančios elektronikos. 

„Visi kolektyvai drąsiai eksperimentuoja su skirtingais muzikiniais stiliais, geba pamaloninti išrankaus klausytojo ausis ir nunešti juos į nežemiškas orbitas. Būtent tai yra pagrindiniai kriterijai, kuriais remiamės kviesdami grupes į „Postcosmos“ naktį“, - sakė organizatoriai. 

Ant „posctosminės“ scenos lips muzikos snobams pažįstami  „Sheep Got Waxed“, derinantys „free“ džiazo, pankroko ir „no wave“ žanrus, postroko, „screamo“ ir „indie“ patrakėliai „No Real Pioneers“, po „stoner/surf/blues/rock“ teritorijas braidantis „Sraigės efektas“. Tamsesnių garsų duos depresyvūs „postblakeriai“ „Extravaganza“, postpanko atstovai „Local Blood“. Jiems kompaniją palaikys pankai iš Talino „St Cheatersburg“, balansuojantys tarp postpanko ir „rockabilly“ žanrų.

„Postcosmos“ lankytojai taip pat išgirs daugybę muzikos stilių derinančią grupę „WhaleSounds“, postrokerius „Music InWallved“ bei „indie“ scenoje gerai žinomo būgnininko Manto Augustaičio solinį projektą „Chung Kran“. 


Paryčiais „postcosminį“ erdvėlaivį atakuos du elektroniniai asteroidai. Iš po horizonto besiskverbiančius ūkus persmelks ekstraordinarus veikėjas McKaras, kuriantis kreivą, pulsuojančią, idėjiškai paremtą elektroniką bei atitinkamas vaizdo projekcijas. 

Dar vienas projektas – Donis, pristatysiantis dar ganėtinai naują ambient muzikos srautą „Bez graždanstva“.

„Postcosmos“ užims ne tik smalsias ausis, bet ir protus. Į galaktikų platybes padės skverbtis žinovai, skaitysiantys paskaitas. Pavyzdžiui, astrofizikos mokslų daktaras Kastytis Zubovas kalbės tema „Juodosios skylės - kosminiai monstrai ar galaktikų piemenys?“, norintys galės apsilankyti ekskursijose po observatoriją ir stebėti dangų per teleskopą. 

Kaip jau įprasta, „Postcosmos“ paspinduliuos ir poezijos. Tiesiai iš ežero gilumų, ant vandens, nuo žibančio plausto reikšis poetai Marius Burokas, Simonas Bernotas ir Monika Sudintaitė. Nedidelę ir jaukią festivalio teritoriją, kurioje pernai sutilpo keli šimtai žmonių, puoš autorinės meninės instaliacijos.

Naktis Dangaus šviesulių stebykloje, šalia Molėtų observatorijos ir Etnokosmologijos muziejaus bus jau septintasis „Postcosmos“ renginių ciklas. Muzikinės ir poetinės vibracijos skleidėsi Vilniaus televizijos bokšte, Vilniaus universiteto Planetariume, Lietuvos rašytojų sąjungos pastate, buvusiame sostinės taksi parke, „Skalvijos“ kino centre ir t.t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.