Albumo apžvalga. Justinas Jarutis „Justinas Jarutis“

Roko grupės „Freaks On Floor“ vokalistas Justinas Jarutis šįmet Vilniuje „apšildė“ ašaringojo britų dainiaus Jameso Blunto koncertą. Dar prieš kelerius metus tai būtų skambėję kaip anekdotas. Vien jau todėl, kad su savo grupe Justinas grojo kur kas „kietesnę“ ir agresyvesnę muziką, nei hito „You're Beautiful“ autorius.

Justinas Jarutis.<br>D.Umbraso nuotr.
Justinas Jarutis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2018, 7:47 PM, atnaujinta Jul 10, 2018, 8:33 PM

Tačiau dabar tai, kad jis ir Jamesas pasirodė vienoje scenoje, gali nustebinti tik tuos, kurie neseka naujausių lietuvio karjeros viražų. Šis, debiutinis jo solinis albumas atskleidžia kitokią J.Jaručio pusę.

Tokią, kurioje dominuoja akustinė gitara, o dainos kvepia kantri ir popmuzikos žanrais. Dar norėtųsi sakyti, kad šis albumas skamba labai amerikietiškai – šviesiai lyriškos „Angel“ ir „Pancakes With Bananas“ (parašytos Justino dukrai) ar falcetu dainuojamas „Save My Soul“ priedainis yra būtent tai, ką už Atlanto mėgsta transliuoti kantri muzikos radijo stotys.

Jei ilgesinga „Never Let Go“ dar kiek primena ramesnes „Freaks On Floor“ akimirkas, tai su dainininke Monique įrašyta „Stay With Me“ yra poprokas, gana smarkiai besiskiriantis nuo pagrindinės Justino „darbovietės“ muzikos.

Dainoje „Whatever It Takes“, beje, skamba ir kitos talentingos moters – dainininkės Girmantės Vaitkutės balsas. Viena vertus, Justino pokyčiai nėra tokie radikalūs, kad „Freaks On Floor“ gerbėjai nuo jų suktų nosį į šalį. Visiems kartais norisi pabūti šiek tiek ramesniems, nuo ryto iki vakaro galvos prie scenos nekratysi.

Kita vertus, J.Jarutis jau ne sykį yra parodęs, kad jam rūpi ne vien rokas – jo karjeroje yra buvę ir eksperimentų su elektroninės šokių muzikos atlikėjais. Šis dainininkas turi ne vieną veidą - ir tas, kurį jis rodo šiame albume, tikrai yra pakankamai patrauklus. Gaila tik, kad šis įrašas toks trumpas – tik septynios dainos. Pasibaigia gerokai per greitai.

Įvertinimas - 8 iš 10.

J.Jaručio klipas „Tell Me Your Story“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.