Albumo apžvalga. Juozas Martin „Mixed Blessing“

Dainininkas, gitaristas, muzikos kūrėjas Juozas Martinkėnas (pasivadinęs Juozu Martin) šįmet dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje ir netgi peržengė vieno etapo barjerą.

Juozas Martin.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Martin.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 7:24 PM, atnaujinta Jul 25, 2018, 7:31 PM

Į Lisaboną jis neišvyko - tačiau tam tikru būdu „Eurovizijoje“ vis dėlto dalyvavo. Mažai kas tai žino, tačiau dainoje „When We're Old“, kurią Ieva Zasimauskaitė dainavo milijonams europiečių, skambėjo Juozo įrašyti gitaros garsai.

Scenoje jis – tikrai ne naujokas. Melomanai jį įsiminė kaip įdomios džiazo (ir ne tik) grupės „InSearch“ narį, tačiau šiame, debiutiniame soliniame albume Juozas nerai į popmuzikos vandenis.

Juose jis, beje, irgi yra pakankamai paplaukiojęs – groja su Vaidu Baumila, Donatu Montvydu, Monique, Girmante Vaitkute ir kitais žinomais atlikėjais, ne vienam jų yra parašęs dainų. 

Pagaliau į scenos priekį žengti nusprendęs trisdešimtmetis nenuvilia. Šviesi melancholija, švelnus, ausiai mielas balsas, nekvaili tekstai – tai muzika, kuri nėra rėksminga ar itin ryški, bet parašyta kur kas įdomiau ir subtiliau nei daugelis šių dienų lietuviškų radijo hitų.

Beveik visos dainos – lietuvių kalba, išskyrus „Eurovizijos“ atrankoje skambėjusią „Don't Give Up“ ir kiek tamsesnio skambesio „You Don't Know Me“.

Beveik visos – sufleruojančios, kad akustine gitara ir skoningais elektroniniais garsais ginkluotas Juozas Lietuvoje galėtų būti britų popžvaigždės Edo Sheerano antrininkas. Tiesa, ramias ir saulėtas dainas (tokias kaip „Vaikystės kieme“) albumo pabaigoje keičia du netikėtumai.

Liūdna, į gana agresyvų skambesį perauganti daina „Komentarai“ (apie komentarus internete, ką gi daugiau) atskleidžia, kad šio atlikėjo galvoje netrūksta ir ironijos, o paskutinis kūrinys „Tolumoj jau švinta“ – gražus eksperimentas su keliais sluoksniais sudėliotu Juozo vokalu, atsisakius visų muzikos instrumentų, fonui pasirinkus naktinius miško garsus.

Kad Juozas populiarumu galėtų pasivyti ar pralenkti Vaidą, Donatą ar kitus savo „darbdavius“, mažai tikėtina – ši muzika tiesiog atrodo pernelyg intravertiška. Bet Lietuvoje tokios, gana nebanalios popmuzikos tikrai nėra per daug – šios dainos tikrai turėtų rasti savo nišą.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Juozo Martin pasirodymas "Eurovizijos" atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.