Albumo apžvalga. Monika Linkytė „Old Love“

Dainininkei Monikai Linkytei pastarieji pora metų atnešė rimtų pokyčių – ir karjeroje, ir kasdieniame gyvenime.

Monika Linkytė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Linkytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-01 18:11, atnaujinta 2018-08-01 18:17

Kelis M.A.M.A. apdovanojimus laimėjusi, „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusi mergina atsisveikino su viso to pasiekti jai padėjusiu vadybininku Martynu Tyla ir persikraustė mokytis į Londoną.

Pamiršti klausytojų Lietuvoje, žinoma, jai nesinori, todėl per dvejus metus ji išleido keletą naujų kūrinių, kurie dabar sudėti į šį minialbumą. Iš viso jame – šešios dainos, nors tiksliau būtų sakyti, kad penkios, nes daina „Old Love“ yra angliškas čia skambančio kūrinio „O tu?“ variantas.

Klausantis aišku, kad šis tas iš tiesų pasikeitė. Jei sėkmę Monikai atnešusiame debiutiniame albume „Walk With Me“ skambėjo elektroninė popmuzika, sukurta Leono Somovo ir Jazzu, dabar jos kelias suka į švelnaus poproko pusę.

Vasariškoje dainoje „Gal tai meilė?“ pasigirsta ir Monikos pamėgtas instrumentas – ukulelė, o gitarų šiame albume daugiau, nei per visą jos karjerą iki šiol.

Nepasikeitė viena – Monikos potraukis prie romantikos. „Gal tai meilė?“ – smagus ir optimistiškas kūrinys. Bet visa kita čia – arba dramatiška, arba atvirai liūdna (ypač – graudi baladė „Prisimink mane“ ar „Padovanojau“, kuri atrodo lyg nužengusi iš buvusios Monikos mokytojos Jazzu repertuaro).

Kitaip turbūt ir negali būti, kai beveik viskas dainas parašė Lietuvos muzikinio liūdesio čempionas Vytautas Bikus (sukūręs ir „eurovizinę“ Ievos Zasimauskaitės dainą „When We're Old“).

Tarp kitų Monikos partnerių – hiphopo žvaigždė Rolandas Venckys-Innomine (būtent jis ir parašė „Prisimink mane“, atskleisdamas kiek netikėtą savo veidą).

„Liūdnai“ nereiškia „blogai“ – Monika šiame albume atrodo nuoširdi ir įsijautusi. Jos kelias šiuo metu nėra lengvas – gyvenant ne Lietuvoje, gana sudėtinga išlaikyti publikos dėmesį, todėl nereikia stebėtis, jog koncertai tapo retesni, o salės – mažesnės.

Bet svarbiausia, kad su šia muzika, atrodo, pati M.Linkytė jaučiasi labai gerai. Ne viskas matuojama populiarumo taškais ar honorarais.

Tik labai įdomu žiūrėti, kur ji žengs toliau – kirba nuojauta, kad aplinką pakeitusi mergina dar ne sykį eksperimentuos, o tai, kas skamba „Old Love“, yra tik viena iš jos stotelių.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Vaizdo klipas "O tu?":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.