Albumo apžvalga. „Colours Of Bubbles” „Untold Story“

Sykį M.A.M.A. ceremonijoje Metų roko grupe pripažinti „Colours Of Bubbles“ – kuklūs berniokai iš Šiaulių, nerėkaujantys apie savo didžią misiją ar kūrybos genialumą, tačiau kantriai didinantys savo gerbėjų ratą.

„Colours Of Bubbles“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Colours Of Bubbles“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2018, 4:38 PM, atnaujinta Sep 2, 2018, 4:48 PM

Pernai Vilniuje ir Šiauliuose jie surengė koncertus su sostinės Šv.Kristoforo kameriniu orkestru. Susižavėjimą po šio koncerto reiškė ne tik visus bilietus išpirkę žiūrovai, bet ir orkestro dirigentas Modestas Barkauskas, užsiminęs, kad norėtų ir toliau retsykiais koncertuoti kartu. Taip ir nutiko – vasarą šį projektą buvo galima išgirsti Trakų pilyje ir Šiauliuose, prieš porą dienų jis skambėjo LRT naujo sezono atidarymo transliacijoje, taip pat jis įamžintas šiame albume, kuris išleistas ir vinilo plokštelėje.

Čia skambanti muzika – kūriniai iš dviejų pirmųjų „Colours Of Bubbles“ albumų, efektingai sugroti su orkestru. Pirma, ką reikia pasakyti, – jie skamba kur kas įspūdingiau, nei originalios, tik roko grupės sugrotos jų versijos. Tiesa, tai pripažįsta ir patys muzikantai, teigiantys, kad sugroti savo dainas (ypač – antrojo albumo „She Is The Darkness“) su orkestru buvo sena jų svajonė. Mat kurdami savo muziką jie jaučiasi įkvėpti, pavyzdžiui, garsaus muzikos kinui kūrėjo Ennio Morricone darbų, o juose neretai skamba orkestras.

Rezultatas – lyg geriausių grupės dainų rinkinys, nuspalvintas ryškesnėmis spalvomis. Tokiomis ryškiomis, kad kartais atrodo, jog smuikų kaskadose nuskęsta rokas – bent pusės šio albumo, kurioje skamba lyriškesnės dainos, su dideliu malonumu gali klausytis ir tie, kurie visiškai nesižavi elektrinėmis gitaromis.

Manieringas, jausmingas, specifinio tembro dainininko Julijaus Aleksovo balsas prie orkestro garsų tinka puikiai – ir tada, kai jis pasineria į graudulį ar melancholiją („Signs“, „Your Ghost“), ir tada, kai „Colours Of Bubbles“ prisimena turintys rokeriško polėkio ir pasuka stiprintuvų rankenėles, kad gitaros skambėtų trankiau („Truth Or Dare“, „Phoenix“).

Kai kurios dainos su orkestru atrodo smarkiai pakitusios („Rusty Trombone“), kitos tiesiog įgyja netikėto didingumo („Home“, „The Edge Of The World“, „Flags“). Jei dar niekada nesate girdėję „Colours Of Bubbles“, šis albumas yra puikiausias būdas su jais susipažinti. Orkestrų ir roko muzikantų bendri darbai kartais atrodo neįtikinami ir dirbtinai suklijuoti, bet šis albumas – visiškai kitoks. Kirvis atitiko kotą.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Colours Of Bubbles“ daina „Truth Or Dare“, su orkestru atlikta Trakų pilyje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.