Albumo apžvalga. Marija Akelan „Eternity Of Dreams“

Prieš 12 metų dainininkė Marija Akelan dalyvavo tuo metu labai populiariame televizijos šou „Kelias į žvaigždes 2“.

 Marija Akelan.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Marija Akelan.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-04 19:41, atnaujinta 2018-09-04 19:48

Tada davė gana skandalingą interviu, kuriame sakė, kad buvo nepatenkinta šou kūrėjų veiksmais, o galiausiai dingo iš muzikos klausytojų akiračio. Prieš pusantrų metų ji priminė apie save – pradėjo leisti naujus kūrinius, kurie galiausiai sugulė į šį pusvalandžio trukmės albumą.

Jį įrašyti, beje, padėjo gerai žinomi Lietuvos muzikos veikėjai – „Lemon Joy“ lyderis Igoris Kofas, garsūs gitaristai Romas Rainys ir Martynas Kuliavas.

Rezultatas – svajingas, melodingas, nostalgiškas darbas, besiblaškantis tarp radijo stotims patrauklios pop-elektronikos („Arti“) ir liūdnų baladžių („Atsibodo“).

Kartais Marijos muzika primena belgų grupės „Vaya Con Dios“ (titulinė albumo daina), kartais – Rusijos žvaigždės Zemfiros („Ždatj zvonka“). Marija šiame albume dainuoja net trimis kalbomis – lietuviškai, angliškai ir rusiškai, o tai mūsų šalies scenoje yra mažų mažiausiai neįprasta.

Romantikos čia – per akis, aranžuotės – tikriausiai orientuotos ne į festivaliuose dūkstančius paauglius, o į kiek vyresnius klausytojus. Marijos balsas – švelnus ir mielas ausiai. Tačiau kažką itin įspūdingo, dėl ko šį albumą norėtųsi išskirti iš daugelio kitų Lietuvos dainininkių įrašų, surasti sudėtinga.

Išskirtiniu galima pavadinti nebent lengvą slavišką Marijos akcentą, kuris juntamas, kai ji dainuoja lietuviškai – kai girdi „ištrynti“ ar „tykslas“, nejučiom nusišypsai, nors daina - liūdna. Ir kartais pasigirstančias tarimo problemas – nors gal kai kuriuos žodžius ši dainininkė „sukramto“ iš manieringumo.

Galų gale tai – tiesiog žmogaus, kuris nori dainuoti, svajonės išsipildymas. Ir tikrai nepasakysi, kad nepavykęs, nors konkurencija ryškesnėms Lietuvos žvaigždėms kol kas ši muzika dar nekvepia.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Titulinės albumo dainos vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.