Albumo apžvalga. „Frank Fitts“ „Learn To Focus“

Viena įdomiausių jaunų Lietuvos roko grupių „Frank Fitts“ šiais metais pretendavo į net tris M.A.M.A. apdovanojimus. Nelaimėjo nė vieno, tačiau vis tiek daliai žiūrovų sukėlė „hm, o kas čia tokie, apie tokius nieko negirdėjome“ kalbas.

„Frank Fitts“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Frank Fitts“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 10:53 PM, atnaujinta Sep 20, 2018, 11:00 PM

Pernai pasirodęs jos debiutinis albumas „You‘re Lonely“ padarė įspūdį agresyviu, bekompromisiu „garažiniu“ roku. Keturių dainų minialbumas „Learn To Focus“ atskleidžia, kad grupė akivaizdžiai dar ieško savo skambesio ir nebijo keistis.

Pirmiausia – iš pirmo žvilgsnio jis melodingesnis nei ankstesnis grupės darbas. Jei anksčiau „Frank Fitts“, regis, labiausiai rūpėjo groti kuo trankiau ir išlieti paauglišką pyktį bei susikaupusią energiją, dabar dainoje „Patience“ atsiranda ir melancholijos šešėlių, o tekstuose – daugiau prasmės.

Esminiai dalykai nesikeičia – „Frank Fitts“ atrodo įkvėpti ir JAV grupės „Nirvana“, ir pankroko judėjimo, vokalas – rėksmingas ir prikimęs (Kurtas Cobainas danguje pritariamai linksi galva), priedainiai – sutverti spausti paskutinį prakaitą iš prie scenos susispietusių merginų.

Bet muzika – gerokai įdomesnė nei anksčiau. Pavyzdžiui, dainoje „Won‘t Follow“ per dvi minutes grupė sugeba nueiti nuo įniršio prie svajingumo, tada sugrįžti, kelis sykius visiškai pakeisti dainos tempą. Kitaip tariant, dabar „Frank Fitts“ pasiklausyti būtų verta ir tiems, kuriems pirmasis grupės albumas galbūt pasirodė pernelyg vienodas.

„Frank Fitts“ – dar labai jauni, todėl „Learn To Focus“ teikia didelių vilčių. Jei grupė vystysis ir tobulės tokiu greičiu, po kelerių metų galime turėti vienus iš Lietuvos roko scenos lyderių.

Kita vertus, dėl gana specifinės muzikos ši grupė turi palyginti nedaug galimybių rengti koncertus, o ir radijo stotys jos transliuoti nesiveržia. Bet net jei „Frank Fitts“ likimas – toliau sėdėti rūsyje ir groti keliems šimtams bičiulių, jie jau sukūrė visai įdomų Lietuvos roko istorijos puslapį.

Šiuo metu, bent jau įraše, „Frank Fitts“ visiškai nenusileidžia panašių žanrų grupėms iš Olandijos ar Belgijos, sėkmingai skinančioms komplimentus tarptautiniuose jaunų talentų festivaliuose. O tai jau nemažai.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Daina "I Still Dance Around You":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.