Kėdainiškiai dėl V. Uspaskicho ledų kovojo skėčiais

Kėdainiuose šeštadienį vakare prasidėjusi Ledų šventė baigėsi tik sekmadienį paryčiais. Į šalia Kėdainių arenos įkurtą stadioną susirinko kelios dešimtys tūkstančių žmonių ne tik iš Kėdainių, bet ir visos Lietuvos. Stadione šventės dalyvių laukė prekiautojų palapinės su maistu ir gėrimais bei scena, kurioje pasirodė daugybė muzikos atlikėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 4, 2013, 9:43 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:20 AM

Nors šio vakaro renginio vedėjais buvo pramogų pasaulyje puikiai žinomi Livija Gradauskienė ir Vitalijus Cololo, į sceną daugybę kartų užlipo Darbo partijos įkūrėjas ir šios šventės iniciatorius Viktoras Uspaskichas.

“Mes užsakėme saulę iki ryto. Todėl galėsite švęsti ilgai. Džiaugiuosi, kad į šventę atėjote su šeimomis. Kėdainiuose vyksta šeimos šventė, kurioje valgomi ledai. Kas norite kitokių švenčių, važiuokite kitur”, - prieš gausią minią kalbėjo V. Uspakich.

Politikas ne tik daug kalbėjo nuo scenos, bet ir nuolat sukinėjosi tarp susirinkusių žmonių. Dažnas žmogus V. Uspakichui tiesė ranką, norėdamas pasisveikinti ir persimesti bent keliais žodžiais.

Jis buvo tas žmogus, kuris dukart paskelbė patį svarbiausią šventės akcentą – sraigtasparnio, iš kurio buvo pažerti kuponai, už kuriuos buvo galima nemokamai gauti ledų, atskridimą.

Buvo aišku, kad nemaža dalis žmonių Ledų šventėje dalyvavo ne pirmą kartą. Tuo buvo galima įsitikinti pamačius į renginį skėčiais nešinus žmones. Jie buvo skirti ne tik apsisaugoti nuo kaitrios saulės, bet gaudyti žetonams. Iškleistus skėčius apvertę aukštyn kotais smaguriai juose pavertė gaudyklėmis.

Iš sraigtasparnio iš viso buvo išmėtyta apie 50 tūkst. žetonų.

Susirinkusiųjų laukė nuotaikinga ir plati koncertinė programa. Scenoje pasirodė grupės “4 Roses”, DAR, “Picaso”, “Pop Ladies”, “Studentės”., Atlikėjai Rytis Cicinas ir Gintarė Canuel, daugeliui žiūrovų vis dar geriau žinoma Karaliūnaitės pavarde. Publika scenoje išvydo iš Baltarusijos kilusią dainininkę Veroniką Gordijevskają.

Ypatinga šio vakaro viešnia tapo žinoma Ukrainos atlikėja Ani Lorak, kuri prieš penkerius metus savo šaliai atstovavo Eurovizijos dainų konkurse ir užėmė antrąją vietą, nusileidusi Rusijos dainininkui Dimai Bilanui. Beveik valandą trukusi atlikėjos programa sulaukė daug dėmesio ir ovacijų. Garsenybės dainos privertė šokti kone kiekvieną šventės dalyvį.

Prieš vidurnaktį dangų nutvieskė įspūdingas ne mažiau dešimties minučių trukęs fejerverkas, po kurio scenoje pasirodė grupė ŽAS, vėliau vyko diskoteka.

Kaip ir kasmet, kviestinių svečių laukė balta palapinė, kurioje buvo tiekiami ne tik ledai, bet ir daugybė kitų vaišių. Joje buvo galima išvysti V. Uspakicho žmoną Jolantą ir dukterį Justę, daugybę Darbo partijos atstovų ir kitų politikų, verslininkų, pramogų pasaulio garsenybių.

Į šventę atvyko Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas su žmona Jolanta, Žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas su žmona Dale Egle. Seimo narys Petras Čimbaras su žmona Jolita, verslininkai Jonas ir Živilė Pinskai. Renginys sudomino ir politiką Žilviną Šilgalį bei Kauno milijonierius Tautvydą Barštį ir Visvaldą Matijošaitį. Pirmasis atvyko su bičiuliu verslininku Gediminu Žiemeliu, antrasis – vienas.

Įprastai Ledų šventėje apsilankydavo Darbo partijos atstovai Antanas Bosas su žmona Daina bei Artūras Paulauskas su žmona Jolanta. Šįmet nė viena iš šių porų renginyje nepasirodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.