Birželio 7–oji. Šokoladinių ledų ir lietuvės su parašiutu diena

Vanilinis plombyras, vaisių šerbetas, o šokoladinę vaikystės svajonę gal jau ir užmiršai? Metas patirti didįjį malonumą ir tegul veidas būna rudas ne nuo įdegio! Na, gerai, Šokoladinių ledų dieną nacionaline paskelbė tik JAV. Tačiau kur ta jėga, kuri sutrukdys ir mums ja pasidžiaugti?

Laižyk, bet neužmiršk – vasaros dar liko 86 dienos. Jei persistengsi, bikini į parašiutą teks keisti.<br>123rf nuotr.
Laižyk, bet neužmiršk – vasaros dar liko 86 dienos. Jei persistengsi, bikini į parašiutą teks keisti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:38 AM

Jei ledinukai netraukia, džiaukimės prisimindami pirmąjį lietuvaitės šuolį parašiutu iš lėktuvo – jį šią dieną 1936 m. atliko Antanina Liorentaitė.

Jei visai netyčią šiandien pasveikinsi žurnalistus su jų diena, daryk tai ispaniškai – šiaip ar taip, Žurnalisto dieną šiandien minį Argentina.

Peru šiandien vėliavos diena, norvegai prisimena, kaip šalies parlamentas 1905 m. nutraukė sąjungą su Švedija, ir mini Sąjungos išardymo dieną. Oj, nežinojo tuomet švedai, kokios naftos jūros po ta Norvegija...

Tikintieji katalikai šiandien švęs, matyt, iki kito ryto. Pirmiausia todėl, kad privalu paminėti Vatikano gimtadienį – šią dieną patvirtinus Laterano sutartį, šis miestas atsirado pasaulio žemėlapyje. Antra – nes lygiai prieš 12 metų tikintiesiems grąžintoje Kauno šv.Arkangelo Mykolo bažnyčioje (sobore) buvo aukojamos pirmosios šv. Mišios.

Jei esi įsitikinęs agnostikas bei žmogaus laisvių gynėjas, beje, taip pat turi ką švęsti – 1965 m. JAV teismas įteisino toje šalyje kontraceptinių priemonių naudojimą ir nevalingai pradėjo seksualinę revoliuciją. Tik švęsk tyliai, kad nuotaikos anksčiau minėtų progų šventėjams nesugadintum.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.