9 vasaros sezono staigmenos Trakuose

Trakai jau nuo seno ne tik lietuvių, bet ir užsieniečių pamėgtas miestelis. Ryškiausi Trakų simboliai yra Galvės ežero saloje esanti pilis ir karaimų kibinai, kuriuos noriai ragauja miestelio svečiai. Tačiau čia galite nuveikti kur kas daugiau, nei numanote. „92 vasaros dienos“ pristato devynias vasaros sezono staigmenas Trakuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jun 13, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:45 PM

Trakų turizmo ir informacijos centro direktorės Laimos Balčytienės teigimu, kurorte dažniausiai lankosi turistai iš Skandinavijos ir Vokietijos. Kasmet auga turistų iš Latvijos ir Rusijos skaičius, jie į Trakus atvyksta po keletą kartų.

Savaitgaliui trumpą poilsį renkasi lietuviai, jie dažniausiai domisi kultūros, aktyvaus sporto renginiais visai šeimai, be to renkasi edukacinius, pažintinius maršrutus.

1. Viduramžiškos pramogos

Atvykus į senąją LDK sostinę, poilsiautojai turi galimybę pasijusti tarsi grįžę atgal į Viduramžius: už 150 Lt mokestį, nepriklausomai nuo žmonių skaičiaus, galėsite pramogauti šaudydami iš lankų ir arbaletų. Pramogos trukmė - nuo 1 iki 1,5 val.

Pasirinkę „Viduramžių karybos“ užsiėmimą, miestelio svečiai gali apžiūrėti senovinius riterio šarvus, kardus, arbaletus ir lankus, pamatyti, kaip buvo gaminama arbaleto templė. Pramogos trukmė - nuo 1 iki 2 val., kaina moksleiviams - 5 Lt, suaugusiems – 10 Lt. Norintiems įsiamžinti vilkint viduramžiškais rūbais, persirengimas ir fotosesija kainuos 20 Lt, grupei iki 10 asmenų – 50 Lt.

2. Užutrakio dvaras

Trakų lankytojus, be žymiosios salos pilies, taip pat vilioja Užutrakio dvaro sodyba, esanti prie Galvės ir Skaisčio ežerų. Poilsiautojai gali nemokamai lankytis parke, kuriame nutiesti pasivaikščiojimo takai, gausu įvairios augmenijos, senovinių statulų. Užutrakio dvarą galima aplankyti savaitgaliais, nusipirkus bilietą už 10 Lt į parodas bei vykstančius koncertus.

3. Pažintiniai skrydžiai virš Trakų

Ne tik užsieniečiai, bet ir lietuviai jau pamėgę ekskursinius pažintinius skrydžius. Pavyzdžiuo, skrendant dažnai švenčiami mergvakariai. Skrisdami virš vaizdingos Trakų panoramos, jaunuoliai taip pat peršasi savo išrinktosioms. Pusvalandžio trukmės skrydis kainuoja 100 – 120 Lt vienam asmeniui.

4. Kukurūzų labirintas

Kita populiari pramoga Trakuose – kukurūzų labirintas, kurį ypač pamėgusios šeimos, čia švenčiami mergvakariai. Šiuo metu kukurūzų labirintas dar tik auga, apsilankyti jame galima nuo liepos vidurio. Labirinte ne tik ieškoma išėjimo, bet ir galima išbandyti kukurūzų burbuolių granatsvaidį (3 šūviai kainuoja 5 Lt). Apsilankymas labirinte moksleiviui kainuoja 9 Lt, suaugusiam 12 Lt.

5. Karaimų maldos namai

Trakuose stovi viena iš trijų pasaulyje išlikusių ir veikiančių karaimų šventovių, vadinamų kenesa. Šie maldos namai per keletą amžių, buvo ne kartą sudegę, griauti, tačiau vėl atstatyti. Šį pastatą galima aplankyti iš anksto susitarus su Lietuvos karaimų religinės bendruomenės atstovais. Taip pat svarbu prisiminti, kad užeiti į kenesą galima tik prisidengus galvą.

6. Vandens pramogų naujienos Trakuose

Šį sezoną Trakuose siūlomos ir kelios vandens pramogų naujienos: sportuoti irklentėmis galima už 30 Lt valandai, o pusdieniui už 80 Lt. Mėgstantiems burlenčių sportą, galima pasirinkti ne tik kelių valandų užsiėmimą.

Kita šio sezono naujiena – grilplaustas, kuriame telpa 11 asmenų grupė. Grilplauste galima ne tik grožėtis Trakų kraštovaizdžiu, bet ir įmontuotame grilyje išsikepti pietus ar vakarienę (1 val. -  200 Lt).

7. Pramogos draugų grupėms orientacinėse varžybose

Didelėms kompanijoms, norinčioms aktyviai praleisti laisvalaikį, Trakų turizmo ir informacijos centras siūlo išbandyti nuotykines orientacines varžybas (35 Lt asmeniui, esant ne mažesnei kaip 30 asmenų grupei). Taip pat organizuojami įvairūs išlikimo užduočių žygiai (nuo 450 Lt asmeniui).

8. Salos pilyje - renginių įvairovė

Turistus traukianti Trakų pilis šią vasarą siūlo renginių, koncertų ir parodų įvairovę. Poilsiautojai gali aplankyti viduramžiškų iliustracijų, tekstų, žemėlapių parodą „Lietuva S. Miunsterio kosmografijoje 1550-1628 m.“, kuri vyksta iki birželio 30d. Muzikos gerbėjai, pilį gali aplankyti liepos mėnesį, kuomet vyks Sauliaus Prūsaičio bei James Zabiela koncertai. Baleto mylėtojams, unikali proga išvysti „Gulbių ežerą“ scenoje ant Galvės ežero (baleto premjera liepos 25 d.).

9. Sporto mylėtojams – varžybos Galvės ežere

Artimiausi vasaros sezono renginiai Trakuose – tarptautinė „Gintarinių irklų“ irklavimo regata, vyksianti birželio 27–29 dienomis. O Mindaugo karūnavimo dieną, poilsiautojai kviečiami stebėti arba dalyvauti Antrajame Trakų triatlone ir Lietuvos Olimpinio triatlono čempionate.

Į Trakus – traukiniu ar autobusu

Į Trakus traukiniu iš Vilniaus galima nuvažiuoti per pusvalandį, kiek daugiau nei už 5 Lt, autobusu už 6-7 litus. Keliautojai iš Kauno ar Klaipėdos, kurortą gali pasiekti į Vilnių nuvykę traukiniu ar autobusu ir persėdę į kitą transporto priemonę (iš Kauno į Trakus autobusu už maždaug 26 Lt, traukiniu už 23 Lt; iš Klaipėdos į Trakus autobusu už 71 Lt, traukiniu už 55 Lt). Moksleiviams ir studentams taikoma 50 proc. keliaujant viešuoju transportu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.