Palangos paplūdimiuose liejasi alus

Kuo poilsiautojai užsiima ištisas valandas laiką leisdami paplūdimiuose?

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 20, 2014, 6:48 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:35 PM

„Yra tokių entuziastų, kurie pliaže praleidžia beveik po 10 valandų. Tokius dažniausiai ištinka saulės smūgis ir jiems prireikia medikų pagalbos.

Kiti pamiegoję užkanda paauglių nešiojamų čeburekų, prisipliumpia alaus, išsimaudo ir drybso saulėje toliau“, – pasakojo paplūdimyje verdantį gyvenimą visą vasarą stebintys Palangos gelbėtojai.

Neretai tokius sunkiai ant kojų jau bepastovinčius poilsiautojus vakarais iš pliažo tenka išlydėti policijos pareigūnams. Tokius nuolatinius paplūdimių „gyventojus“, kurie alų atskiedžia ir dar kai kuo stipresniu, gelbėtojams tenka žadinti dažnai.

Kuo poilsiautojai užsiima ištisas valandas laiką leisdami paplūdimiuose?

Sekmadienį net pavakarę, kai dieną tvoskęs karštis jau buvo atlėgęs iki 21 laipsnio, o nuo jūros dvelkė vėsus vėjas, kurorto pliažuose dar buvo pilna žmonių.

Daugelis žmonių paplūdimius išnaudoja, kaip patogią vietą numigti. Brendant smėliu pro vieną saldžiai snaudžiančią porą girdėjosi net knarkimas.

Nors vandens temperatūra siekė vos 16 laipsnių jūroje netrūko besimaudančiųjų.

Skirtingai nuo ankstesnių laikų, skaitančių pliaže vos vienas kitas. Su knygomis ar žurnalais rankose pastebimos vien tik moterys. Mėgiamiausiu paplūdimio žaidimu vis dar išlieka kortos.

Vienas solidaus amžiaus vyrukas užsispyręs bandė žongliruoti kamuoliu.

Kai kas laiką pliaže užmuša užsiimdami niekam nereikalingais darbais. Pavyzdžiui, netoli gelbėjimo stoties du keistuoliai smėlyje buvo išrausę daugiau nei metro gylio šulinį. Atsistoję duobėje vyrukai patys negalėjo paaiškinti, kam jiems reikėjo tiek ilgai vargti.

Nors paplūdimiai yra vieša vieta, kurioje alkoholinius gėrimus gerti yra draudžiama, alus čia – populiariausias gėrimas. Kur tik pažvelgsi, beveik visų rankose – alaus skardinės.

Vienas vyras alaus butelio iš burnos nepaleido net tuo metu abiem rankom ant smėlio klodamas užtiesalą.

Tokiu poilsiautojų pomėgiu pliažuose labiausiai džiaugiasi butelių surinkėjai. Vienas iš tokių pliažo „sanitarų“ apie 17 valandą sunkiai brido per smėlį garsiai žvangindamas tris prekybinius maišelius, pilnus alaus butelių.

Išnešiojamoji prekyba maisto produktais paplūdimiuose taip pat yra uždrausta, bet paaugliai su šaltkrepšiais drąsiai zuja pirmyn atgal.

Aišku, kad daugiau nei 10 metų pliažuose vykstanti policijos pareigūnų kova su čeburekų prekiautojais tolygu pūtimui prieš vėją.

Kaip ir, matyt, policijai neįmanoma iš paplūdimių išguiti tradicinio pliažo gėrimo – alaus. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?