Gyvenimas Balyje L.Pobedonoscevui – lyg fantastiškas sapnas

Beveik metai, praleisti Azijoje, pakeitė aktorių Leonardą Pobedonoscevą-Leo (35 m.). Jis tapo drąsesnis ir rečiau sako „bet“. Bet jis jau turi atgalinį bilietą į Balio salą, kurioje pastarąjį pusmetį praleido su žmona Ieva Šabane (45 m.) ir jųdviejų dukra Emilija (9 m.), rašo “Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

L.Pobedonoscevas su šeima ir trimis kuprinėmis keliavo po Kiniją, Malaiziją, Laosą, Kambodžą, Vietnamą, Tailandą ir Indonezijos salynui priklausančią Balio salą.
L.Pobedonoscevas su šeima ir trimis kuprinėmis keliavo po Kiniją, Malaiziją, Laosą, Kambodžą, Vietnamą, Tailandą ir Indonezijos salynui priklausančią Balio salą.
Beveik metus trukusi kelionė po Azijos šalis – vienas įspūdingiausių L.Pobedonoscevo-Leo gyvenimo nuotykių, į kurį jis leidosi su žmona ir dukra.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Beveik metus trukusi kelionė po Azijos šalis – vienas įspūdingiausių L.Pobedonoscevo-Leo gyvenimo nuotykių, į kurį jis leidosi su žmona ir dukra.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Azijoje automobilius puikiausiai pakeitė dviračiai.
Azijoje automobilius puikiausiai pakeitė dviračiai.
Smagiausiose nuotraukose – visa šeima: Leo, dukra Emilija ir žmona Ieva.
Smagiausiose nuotraukose – visa šeima: Leo, dukra Emilija ir žmona Ieva.
Kelionės akimirkos.
Kelionės akimirkos.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Aug 10, 2015, 8:29 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:53 AM

Dešimt mėnesių žinomas teatro ir kino aktorius, TV laidų vedėjas L.Pobedonoscevas su šeima ir trimis kuprinėmis keliavo po Kiniją, Malaiziją, Laosą, Kambodžą, Vietnamą, Tailandą ir Indonezijos salynui priklausančią Balio salą. Joje šeima buvo apsistojusi šešis mėnesius.

Tai buvo Leo ir sutuoktinės svajonės išsipildymas. „Žmona devynerius metus prašė išvykti bent pusmečiui“, – pasakojo aktorius.

Anksčiau jis bijojo ilgesniam laikui dingti iš Lietuvos dėl karjeros. Nenorėjo visko mesti, nes manė, kad iškart bus užmirštas. Galiausiai vyras suvokė, kad karjera nesugrius, ir pradėjo planuoti įspūdingiausią savo gyvenimo kelionę. Apie ją aktorius pasakojo LRT televizijos laidai „Emigrantai“.

„Aziją buvome aplankę daugybę kartų. Ten ir šilta, ir nebrangu, bet dar buvo nematytų vietovių. Kelionę planavome pusantrų metų. Nors darbų gausa ir uždarbiu skųstis negaliu, mėgstu keliauti, neskriaudžiu nei savęs, nei artimųjų, tad buvau įpratęs gyventi nuo atlyginimo iki atlyginimo. Todėl prieš kelionę teko kruopščiai taupyti“, – pasakojo aktorius.

Šeima išnuomojo savo namą Vilniaus pakraštyje, išmetė ar išdovanojo per gyvenimą sukauptą nereikalingą turtą.

„Atsikračiau priklausomybės nuo daiktų. Tapo lengviau kraustytis ir neprisirišti prie vietos“, – teigė vyras.

L.Pobedonoscevas susikrovė dvi kuprines, žmona su dukra – dar vieną ir visi išvyko. Taip ir keliavo vis atnaujindami garderobą ir nekaupdami daiktų.

Aktoriui tie mėnesiai prabėgo tarytum fantastiškas sapnas: daugybė šalių, gamtos stebuklų, pakankamai laiko apmąstymams ir meditacijai, mažai laiko internetui, jokio streso, jokio automobilio, vietoj jo – motoroleris, traukinys, autobusas ar dviratis.

„Prisitaikydavome greitai. Mes – fantastiška komanda. Nesiskųsdavome vieni kitiems, kad lova kieta ar nuovargis užklupo“, – džiaugėsi Leo.

Kelionę šeima pradėjo nuo Kinijos. Lankydamiesi šios šalies turguje jie įsitikino, kad pasakojimai, neva kinai valgo kates ir šunis, nėra mitas.

„Kol sukome ratus aplink turgų, gyvų šunų ir kačių vis mažėjo“, – matytus vaizdus prisiminė Leo, tačiau prisipažino šių keturkojų mėsos neragavęs.

„Mano žmona labai mėgsta planuoti. Kartais pati leisdavosi į mėnesio kelionę, pasiėmusi vos vieną kuprinę. Dėliodama šios kelionės maršrutus ji irgi prasėdėdavo nuo ryto iki vakaro. Mes net pykdavomės, esą aš jai nepadedu. O aš esu iš tų, kurie keliaudami mėgsta improvizuoti“, – šyptelėjo aktorius.

Tačiau šeima užsisakė tik pirmuosius viešbučius. Toliau, žinodami maršrutus, keliautojai improvizavo. Į tokią kelionę leistis su mokyklinio amžiaus vaiku turbūt nedaugelis išdrįstų. Iš pradžių Emilija mokėsi nuotoliniu būdu, jai padėjo tėvai. Šiauliuose esančiai „Sandoros“ progimnazijai mergaitė atsiskaitydavo internetu.

„Turėjome ir popierinius vadovėlius, tačiau milžinišką darbą atliko planšetinis kompiuteris. Žmona buvo pagrindinė mokytoja, o aš tik fizinio rengimo lavintojas, darbų mokytojas, be to, atsakingas už tai, kad atsiskaitymai pasiektų tikslą laiškais arba skaipu“, – pasakojo aktorius.

Paviešėjusi Kinijoje šeima porą savaičių praleido Malaizijoje, paskui keliavo į Laosą, Kambodžą. Vietname keliautojai atšventė Kalėdas ir Naujuosius metus kartu su turistaujančiais lietuviais.

Keliauninkų šeima niekur neskaičiavo valandų, visur leido sau būti tiek, kiek norėjo. O Balyje, kuris vadinamas viena gražiausių pasaulio salų, apsistojo ilgesniam laikui – pusmečiui.

Balyje Emilija pradėjo lankyti „Green School“ mokyklą, žinomą visame pasaulyje. Ten vaikai mokosi ne tik matematikos, bet ir medituoja, daro jogos pratimus, užsiima ekologiniu žemės ūkiu, rūpinasi naminiais gyvūnais. Tai mokykla be durų, be langų.

„Mokyklos teritorija milžiniška. O pats jos pastatas suręstas iš bambukų. Būtent dėl šios mokyklos į Balį plūsta keliaujančios su vaikais šeimos. Mes buvome ne išimtis“, – sakė aktorius.

Balis – tai vieta, kur nereikia dėl nieko jaudintis, oras visada geras, o maistas skanus ir pigus. Tuo įsitikino ir lietuviai.

„Balyje buvome pamėgę vietinį patiekalą „Gado gado“, kuris ruošiamas iš ryžių, sojų daigų, tofu ir pagardinamas riešutų padažu. Prie jo patiekiama ryžių traškučių ir salotų. Patiekalo kaina – 80 euro centų, o vienam žmogui įveikti sunkoka. Turėdavome pasidalyti“, – pasakojo L.Pobedonoscevas.

Kelionėje aktorius su žmona pinigais nesišvaistė – maistą pirkdavo turguje. Ilgainiui jie čia pasijuto kaip vietos gyventojai, mat gerai žinojo produktų kainas, derėdavosi.

„Mano žmona – nuostabi derybininkė. Ji sugebėdavo apsipirkti pigiau negu vietos gyventojai“, – šypsojosi vyras.

„Balinėtojai“ – taip Leo vadina žmones, žinančius, kas yra Balis. Su ten sutiktais draugais aktorius socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė puslapį.

Po šios kelionės, o ypač po mėnesio, praleisto viename Tailando vienuolynų, vyras grįžo pasikeitęs: tapo drąsesnis, rečiau sako žodį „bet“, ėmė labiau vertinti tai, ką turi, ir dėl nerimtų priežasčių neatsisako to, ką dar galėtų turėti.

Šiuo metu aktorius filmuojasi naujame seriale ir dalyvauja kituose projektuose, tačiau kišenėje jau turi bilietą į Balį. Ir nors Vilnių visada laikys savo namais, kelionių alkis ir rojaus kampeliu vadinama sala vilioja sugrįžti.

„Norėčiau ten apsigyventi ilgesniam laikui, bet ne visam. Žvėriškai pasiilgau savo darbo, artimųjų, o dukra – draugų“, – sakė L.Pobedonoscevas.

Parengė Vykintė Budrytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.