Visa tiesa apie „Žalgirio“ mūšį – kino filme

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti dokumentinis edukacinis filmas „1410. Žinomas nežinomas Žalgiris“. Į išankstinę filmo premjerą Vasario 16-osios išvakarėse rinkosi būrys pramogų pasaulio atstovų ir televizijos veidų.

Generalinis policijos komisaras S. Skvernelis su žmona.<br>T. Bauras
Generalinis policijos komisaras S. Skvernelis su žmona.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2013, 7:35 PM, atnaujinta Oct 31, 2022, 2:52 PM

Režisieriaus Aleksandro Matonio sukurtame filme istorijos mokslo autoritetų akimis siekiama iš naujo pažvelgti į kelis pagrindinius su Žalgirio mūšiu susijusius kontroversijų šaltinius: garsųjį lietuvių manevrą, saulės padėties įtaką pajėgų išdėstymui prieš mūšį, LDK kariuomenės ginkluotę ir kovinį pasirengimą, vadovavimą mūšiui, Marienburgo apsiausties kampaniją.

„Žalgirio mūšio tyrimams gyvenimą paskyrusio švedų profesoriaus Sveno Ekdahlio atskleistos Vakarų Europos archyvų paslaptys nepalieka dviprasmybių atsakant į klausimą, ar Vytauto kariuomenė pabėgo iš mūšio lauko, ar atliko gerai įvaldytą taktinį manevrą, nulėmusį kautynių rezultatą. Šie ir kiti atsakymai - filme“, - teigė filmo režisierius A.Matonis.

Dokumentinis edukacinis filmas pirmiausia bus demonstruojamas sostinės kino teatruose „Multikino“ ir „Pasaka“, o kovo 11-ąją įvyks jo nacionalinė premjera televizijoje – „Lietuvos Ryto“ televizijos kanalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas