M. Žiedui ranka nedrebėjo nei šaudant, nei trenkiant seimūnui

Karinėse pratybose gali atsiskleisti tokios žmogaus savybės, apie kurias anksčiau niekas neturėjo žalio supratimo. Tuo įsitikino LRT televizijos laidų vedėjas Marijus Žiedas (40 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius („Lietuvos rytas“)

Dec 18, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:41 PM

Anksčiau rankose ginklo niekuomet nelaikęs M.Žiedas gali šaudyti taikliau nei penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Be to, paprastai konfliktų vengiantis laidų vedėjas gali taip trinktelėti į galvą, kad aptems akyse. Tiksliau sakant, nušvis balta spalva.

Būtent taip akyse sumirguliavo Seimo nariui Andriui Mazuroniui, kuriam per kovinės savigynos pratybas lazda vožė M.Žiedas. Visa tai įvyko filmuojant LRT televizijos laidą „Tikri vyrai“. Jos dalyviai savaitę praleido kariniame poligone.

„Šiaip esu taikus žmogus, – prisipažino M.Žiedas. – Jaunystėje dažnai būdavo taip, kad man trenkia, bet aš atgal nekertu.

Tokia mano laikysena ne kartą yra sutrikdžiusi užpuoliką ir jis nuleidęs rankas pasišalindavo.“

Laidų vedėjas prisiminė tik vieną atvejį, kai kilus konfliktui nesusitvardė ir trenkė priešininkui. „Dėl šio įvykio jaučiau moralines pagirias“, – prisipažino M.Žiedas.

Minėtą incidentą per „Tikrų vyrų“ filmavimą jis pavadino žaidybine situacija.

„Viliuosi, Andrius nepatyrė smegenų sutrenkimo. Lazda, kurią laikiau rankose, buvo ilga ir sunki. Pasisukau ir nesugebėjau jos sulaikyti. Kadangi Andrius nebuvo pasirengęs reaguoti, nutiko taip, kaip nutiko“, – teisinosi laidų vedėjas.

Kaltę prisiėmęs M.Žiedas daug kartų atsiprašė parlamentaro, kuris dėl šio smūgio ne juokais supyko.

„Taip nutiko turbūt dėl to, kad nesu įgudęs kovoti su priešais“, – svarstė laidų vedėjas.

Kraujo po šio smūgio nebuvo, tačiau gumbas kaktoje iškilo.

M.Žiedui kur kas maloniau buvo šaudyti lazeriniais imitatoriais. Galantiškas laidų vedėjas aplenkė visus projekto dalyvius, įskaitant ir olimpinį prizininką E.Krungolcą.

Olimpietis sutrikęs aiškino, kad tikrąjį taiklumą galima įvertinti tik kovinio šaudymo metu. Tačiau ir čia M.Žiedui sekėsi puikiai.

Šaudymas tikrais šoviniais priminė šiuolaikinį veiksmo filmą – projekto dalyviai buvo aprūpinti optiniais taikikliais ir naktinio matymo įranga, mat pratybos vyko tamsoje.

Vėliau būtent M.Žiedui kaip taikliausiam skyriaus šauliui buvo patikėta iššauti signalinę raketą.

„Manau, pirmiausia tai buvo naujoko sėkmė. Kita vertus, aš tikrai stengiausi. Man rūpėjo, kaip šaudysiu, – apie savo pasirodymą šaudykloje kalbėjo laidų vedėjas. – O E.Krungolcui koją galėjo pakišti tai, kad jis daugybę metų šaudė vieno tipo ginklu. O čia reikėjo greitai išmokti naudotis kitokiais. Todėl jam buvo sunkiau nei naujokui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.