Virtuvės meistras: „Velykas pagardinkite itališkais patiekalais“

Per šventes atsibodo baltoji mišrainė ir kiti lietuviškos virtuvės šedevrai? „Lietuvos ryto" televizijos laida „Velykų skanėstai“, kurią veda virtuvės meistras Gianas Luca Demarco, jums siūlo išbandyti kelis itališkus patiekalus. Juos pateikia „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. 

Gianas Luca Demarco patiekalus gamino „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Velykų skanėstai“.
Gianas Luca Demarco patiekalus gamino „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Velykų skanėstai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 4, 2015, 2:03 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:21 PM

Ėriuko kepsniai

Ėriena – privalomas patiekalas ant italų Velykų stalo. Italijoje Velykos kartais net vadinamos ėriukų žudynėmis.

Reikės: 4–5 ėriuko šonkaulių, saujos pistacijų, 3–4 šaukštų maltų džiūvėsėlių, plakto kiaušinio, virtų burokėlių, ančiuvių, kelių skiltelių česnako, acto, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Ruošimas. Išlukštenkite ir susmulkinkite pistacijas, sumaišykite jas su džiūvėsėliais.

Šonkaulius pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite pistacijų bei džiūvėsėlių mišinyje.

Mėsą dėkite į karštą aliejų ir vartydami kepkite apie 10 minučių.

Pasiruoškite salotas. Šiaudeliais supjaustykite virtus burokėlius.

Į keptuvę dėkite ančiuvių filė ir smulkintus česnakus. Įpilkite aliejaus.

Kepkite, kol ančiuviai praras formą ir subyrės. Tuomet įpilkite šiek tiek acto, išmaišykite.

Šiuo padažu užplikykite burokėlius ir pagardinkite druska bei pipirais.

„Casatiello“

Tradicinis Neapolio patiekalas, valgomas tik per Velykas, pirmą kartą paminėtas XVI amžiuje sukurtoje pasakoje – jis buvo paruoštas princesės išlaisvinimo proga.

Reikės: 600 g miltų, 350 ml šilto vandens, mielių, 100 g kiaulių taukų, saliamio, kiaulienos šoninės, parmezano, įvairių rūšių karvių ir ožkų sūrio, druskos, pipirų, 5 kiaušinių.

Ruošimas. Taukus sudėkite į miltus ir gerai išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų.

Mieles ištirpinkite truputyje šilto vandens ir supilkite į miltus.

Supilkite likusį vandenį ir minkykite, kol masė taps vientisa.

Gautą tešlą porai valandų palikite šiltoje vietoje. Ją apgaubkite maistine plėvele, kad paviršius neapdžiūtų.

Po dviejų valandų tešlą dar truputį paminkykite, iškočiokite didelį stačiakampį ir palikite, kad šiek tiek iškiltų.

Smulkiai susipjaustykite sūrį ir mėsą. Jų gabaliukus išdėliokite ant iškočiotos tešlos.

Tešlą suvyniokite. Gautą vyniotinį susukite apskritimu ir dėkite į riebalais išteptą skardą.

Paviršiuje padarykite 4 duobutes ir įdėkite po žalią kiaušinį. Užklokite iš tešlos juostelių suformuotais kryžiais.

Vyniotinį palikite dar valandai, kad iškiltų maždaug du kartus.

Paviršių aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 40 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.