Lietuvą sukrėtusi mergaitė į Vilnių gyventi bėgo nuo patyčių

Ieva Krivickaitė, vardas, kurį šiomis dienomis žino visi. Tai mergaitė, paaukojusi savo sveikus plaukus tam, kad atkreiptų visuomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančius ligoniukus ir surinktų 30 tūkst. eurų. Džiugi žinia: po to, kai Ievutė nusiskuto galvą ir akcija turėjo pasibaigti, ji įgavo dar didesnį pagreitį, žmonės nesustoja aukoti.

Ieva su laidos „Bus visko“ vedėjomis.
Ieva su laidos „Bus visko“ vedėjomis.
Ieva su laidos „Bus visko“ vedėjomis.
Ieva su laidos „Bus visko“ vedėjomis.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 8, 2015, 2:45 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:00 AM

Paskutinėmis dienomis pasirodė žinia, kad ir pati Ieva nėra sveika, šiuo metu guli ligoninėje. Tačiau yra ir daugiau dalykų, kurių visuomenė nežino apie drąsiaširdę paauglę, nusprendusią pasiaukoti sergantiems vaikams. Šį sekmadienį LNK laidoje „Bus visko

Ieva atskleis, kad kadaise teisingo tėvų auklėjimo dėka ji ne tik nesigėdijo savo cukrinio diabeto, vadino jį draugu ir didžiavosi išskirtinumu, o mokyklos draugai stovėdavo eilėje, kad ir jiems pamatuotų cukraus kiekį kraujyje. Tačiau Ieva augo, kaip ir mokyklos draugai, ir vieną dieną šis cukrinis draugas tapo liga. Prieš porą metų Ievą visiškai suparalyžavo ir ji septynis mėnesius praleido ligoninėje.

„Neklausė rankos, kojos, veidas. Buvau žmogus našta! Jaučiausi, kad smegenys dirba, o kūnas ne ir pats nieko negali daryti. Ir kai pradėjo gerėti... Tie maži stebuklai, kai tu gali pats ryti seiles… Kai aš galėjau pradėti judinti rankas, išlanksčiau 1000 gervių paralyžuotomis rankomis! „, – prisimena Ieva.

Ieva prieš gerą pusmetį paliko gimtąją Plungę ir išsikraustė visiškai viena gyventi į Vilnių, net neturėdama gyvenamosios vietos. Mergaitė norėjo būti arčiau sergančių vaikų ir kartu bėgo nuo patyčių, kurių neapsikentė mažame mieste.

„Pakeičiau ne vieną mokyklą. Vaikai žiaurūs… Paaugliai žiaurūs. Sakė: invalide, eik pas tokius pačius… Taip, vieną dieną tai tapo liga, kurios aš nekenčiau, kurios neturėjo būti mano gyvenime, kuri turėjo išnykti“, – atviravo Ieva, tačiau net ir po šių žodžių mergaitė bandė pateisinti bendraamžius. Serganti septyniolikmetė tuo metu, kai neguli ligoninėje, dirba aukle, tam, kad galėtų susimokėti už bendrabučio kambarį, eina į mokyklą ir visą savo laisvą laiką skiria sergantiems vaikams.

Kitas laidos pašnekovas Andrius Mamontovas atviraus, kad vėžį pažino iš labai arti, mat jo tėtis mokslininkas paskyrė visą savo gyvenimą tam, kad atrastų šią klastingą ligą dar ankstyvojoj stadijoje ir sugebėtų pagydyti. Mama pati kadaise sirgo, tačiau, ačiū Dievui, pasveiko. Andrius buvo vienas tų drąsuolių, kurie palaikė Ievą akcijos metu nuo pat pradžios iki galo ir kartu nusiskuto plaukus, tam, kad atkreiptų visuomenės dėmesį į pinigų trūkumą gydant onkologinius ligonius. Kartu pasidžiaugė ir tuo, kad žmonės po šio viešo žingsnio ėmė dar aktyviau aukoti renkamas lėšas į „Mamų unijos“ fondą. Paklaustas, ar tai buvo pirmasis kartas, kai jis nusiskuto plikai, Andrius prisiminė kariuomenės laikus.

„Pirmas kartas buvo, kai paėmė į kariuomenę, tada buvo labai labai liūdna. Atsimenu, kad kai man nuskuto galvą, kirpėja kirpykloje braukė ašarą. Taip liūdnai atrodžiau. Kai grįžau namo, mama irgi apsiverkė, nes aiškiai suprato, kad mane ima į kariuomenę. Bet dabar tai – visai kitas jausmas. Tai yra būdas atkreipti dėmesį į problemą ir pakviesti žmones paaukoti pinigų“, – pasakos A. Mamontovas. Pokalbio pabaigoje Andrius Mamontovas ragino visus žiūrovus padėti pačiai Ievai, kuri serga ir šiuo metu guli ligoninėje.

„Jai pačiai labai reikalinga pagalba. Ji be galo svarbi ir tokiems žmonėms būtina padėti“,- kviečia Andrius. Specialios pompos, reikalingos Ievos gydymui, kaina yra 4200 eurų, o kas savaitę keičiamo sensoriaus – 55 eurai.

Ievos gydymui aukoti galite į šią sąskaitą: Sąskaitos Nr. LT 77 7300 0101 4079 5625 Paskirtis: Ievos gydymui Gavėjas – „Mamų unija“ Įmonės kodas: 302288579 Swedbank AB, banko kodas 73000, BIC – HABALT22 Taip pat galite atlikti pavedimą iš užsienio per PAYPAL sistemą. El.paštas egle@mamuunija.lt“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.