E. Latėnaitė: „Mano gyvenime buvo visko – vakarėlių, alkoholio“

„Ar tu dažnai jautiesi balta varna?“ – tiesiai šviesiai talentingos, garsiausių kino ir teatro režisierių mėgstamos aktorės Elžbietos Latėnaitės paklausė TV3 televizijos laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Renata Mikailionytė.

E.Latėnaitė prisipažino, kad anksčiau jos gyvenime buvo visko: vakarėlių, alkoholio, cigarečių.<br>LR archyvo nuotr.
E.Latėnaitė prisipažino, kad anksčiau jos gyvenime buvo visko: vakarėlių, alkoholio, cigarečių.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 11:51 AM, atnaujinta May 13, 2017, 5:48 PM

„Dvidešimt aštuonerius metus gyvenau visiškoje nežinioje...“ – Renatai prisipažino aktorė, kurią dažniau nei ant kino filmų premjerų raudonojo kilimo galima pamatyti beglobių gyvūnų garduose.

Tiesa, raudonas kilimas Elžbietos lauks rugsėjo pabaigoje, mat netrukus kino teatrus pasieks naujas Kristijono Vildžiūno filmas „Senekos diena“. Šiame filme E.Latėnaitė – nė kiek nepanaši į save: gyvenimo ir populiarumo išpaikinta televizijos laidų vedėja, kurios išorė neturi nieko bendra su tuo, kas iš tiesų vyksta jos viduje.

„Ir mano gyvenime buvo visko – vakarėlių, alkoholio, cigarečių, mėsos, gyvenau naktimis, – prisipažino Elžbieta. – Šiandien mano rytai – blaivūs, aš žinau daugybę dalykų, kurių nė nenujaučiau esant, atsivėrė kitoks, visiškai nuostabus pasaulis“.

Kino ir teatro aktorė tikina, kad jos požiūrį pakeitė meilė sau ir vegetarinė mityba. „Visus tuos metus aš nežinojau, ką valgau, ką į save kasdien kišu. Kai to nežinai, kokia gali būti kūryba, koks menas?“ – svarstė Elžbieta. Mėsos ji nevalgo jau keletą metų.

Ji neabejoja: jei vieną dieną nebūtų pakeitusi mąstymo ir pradėjusi mylėti savęs, šiandien tiek meilės neatiduotų gyvūnams.

To paties Elžbieta moko ir savo dukrą Kalistą: „Iš pradžių maniau, kad vaikui mėsa būtina, tačiau pradėjusi domėtis, sužinojau, jog amerikiečiai jau prieš septynerius metus vegetarinę mitybą paskelbė visaverte ir tinkančia visoms amžiaus grupėms.

Darželyje, nuo pat mažens vaikai mokomi valgyti silpnesnius už save. Kodėl turėtume taip elgtis? Tai siauras požiūris ir jis labai kertasi su šiuolaikinio, modernaus pasaulio nuostatomis.

Šiandien žmogui nebereikia švaistytis kuoka, kad jis pavalgytų. Ir kodėl mes mylime šunis bei kates, o lygiai tokius pat protingus, kartais netgi protingesnius gyvūnus – pjauname?“ Už ką aktorė E.Latėnaitė atsiprašė karvės? Kaip pasikeitė politiko Alvydo Medalinsko žmonos Daivos gyvenimas, kai ji žurnalistiką iškeitė į meilę šunims? Iš kur šios moterys semiasi drąsos ir stiprybės keisti save, aplinką ir pasaulį?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.