Laidų apie fantastiką vedėjai po plastinių operacijų panašūs į ateivius iš kosmoso

Prancūzų TV žvaigždės, plastinių operacijų aukos, aristokratai, vakarėlių liūtai, apsukruoliai, beverčiais tekstais sugebėję pelnyti mokslinius laipsnius. Tokie epitetai skiriami broliams dvyniams Igoriui ir Gregoire’ui Bogdanoffams (68 m.) rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Dvyniams daug kartų tempta veido oda, leistos botulino injekcijos. Jų skruostuose ir smakruose – masyvūs implantai, lūpos išpūstos silikonu.
Dvyniams daug kartų tempta veido oda, leistos botulino injekcijos. Jų skruostuose ir smakruose – masyvūs implantai, lūpos išpūstos silikonu.
Šįmet Kanų kino festivalio raudonuoju kilimu I.Bogdanoffas žengė su daugiau nei perpus jaunesne J.Jardon.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Šįmet Kanų kino festivalio raudonuoju kilimu I.Bogdanoffas žengė su daugiau nei perpus jaunesne J.Jardon.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Trečioji I.Bogdanoffo žmona buvo iš aristokratų kilusi rašytoja A.de Bourbon-Parme (pirmame plane).
Trečioji I.Bogdanoffo žmona buvo iš aristokratų kilusi rašytoja A.de Bourbon-Parme (pirmame plane).
Taip broliai atrodė tada, kai dar nebuvo paliesti grožio chirurgų skalpelio.
Taip broliai atrodė tada, kai dar nebuvo paliesti grožio chirurgų skalpelio.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 6:13 PM

Populiarių Prancūzijos TV laidų apie mokslinę fantastiką rengėjai Igoris ir Grichka (taip jis dažniausiai oficialiai prisistato) Bogdanoffai pateko į skandalą, kai buvo apsižiūrėta, kad jų daktaro disertacijos ir kiti moksliniai darbai neturi jokios vertės.

Kai kas mano, kad dvyniai tai netgi suplanavo, kad išlaikytų savo populiarumą.

Kas gi tie keistuoliai broliai, kurių išvaizda – kaip ateivių iš kitos planetos?

Jaunystėje dėl natūralaus grožio daug merginų dėmesio sulaukdavę dvyniai pasidarė ne vieną dešimtį plastinių operacijų, siekdami išsaugoti jaunystę ir patrauklią išvaizdą.

Daug kas šaiposi, kad dabar dvyniai atrodo tarsi monstrai iš siaubo filmo.

Nepaisydami girdimos kritikos, Igoris ir Grichka džiaugiasi plastinių operacijų rezultatais.

Ant grožio chirurgų operacinio stalo vyrai gulasi iki šiol. Jiems patempiama veido oda, leidžiamos botulino injekcijos. Dvynių skruostuose ir smakruose – masyvūs implantai, lūpos išpūstos silikonu.

Kai Igoris pasirodė ant šių metų Kanų kino festivalio raudonojo kilimo, ne vienas svečias neteko amo. Šalia keistos išvaizdos vyro žengė daugiau nei perpus jaunesnė gražuolė – modelis Julie Jardon (33 m.).

I.Bogdanoffas apskritai yra neįtikėtinai populiarus tarp moterų, buvo tris kartus vedęs. Igorio pirmoji žmona buvo aktorė Genevieve Grand (72 m.). 1976 metais pora susilaukė sūnaus Dimitri, tačiau 2015-aisiais I.Bogdanoffas pareiškė, kad jo nepripažįsta.

Antra žmona tapo grafienė Ludmilla d’Oultremont (51 m.). Sutuoktiniams gimė trys vaikai: Sacha (27 m.), Anna (25 m.) ir Wenceslasas (22 m.). 1994 metais pora išsiskyrė.

2009-aisiais I.Bogdanoffas vedė iš aristokratų giminės kilusią rašytoją Amelie de Bourbon-Parme (39 m.).

Kalbama, kad šios moters protėvis – pats Prancūzijos karalius Liudvikas XIV.

Neatsitiktinai poros vestuvės vyko Šamboro pilyje Luaros upės pakrantėje. Iki 1947 metų ši pilis priklausė A.de Bourbon-Parme šeimai.

Sentimentus kilmingumui jaučiantis I.Bogdanoffas vestuvių ceremonijai netgi bandė išsinuomoti Versalio rūmus, bet nieko nepešė.

Porai gimė sūnūs Alexandre’as (5 m.) ir Constantinas (2 m.).

Rašytoja negailėjo liaupsių sutuoktiniui: „Igoris – simpatiška, stipri ir intelektuali asmenybė, be to, turi puikų humoro jausmą.“ Vis dėlto to nepakako moteris dievinančiam I.Bogdanoffui – pora išsiskyrė praėjusią vasarą.

Beveik tuo pat metu TV laidų vedėjas viešumoje ėmė rodytis su žavia blondine J.Jardon.

Kad porą sieja artimi ryšiai, buvo galima įsitikinti šiųmečiame Kanų kino festivalyje: jie nuolat šypsojosi, Julie daugiau nei dukart vyresniam vyrui buvo įsikibusi į parankę. Akivaizdu, kad gražuolės nė kiek netrikdo nei Igorio amžius, nei keista išvaizda.

Kodėl turėtų trikdyti? Juk I.Bogdanoffas sukiojasi tarp aukštuomenės atstovų, yra turtingas.

Brolius Igorį ir Grichką daug kas sieja: domėjimasis fizika, matematika, aviacija, kosmologija, moksline fantastika bei plastinėmis operacijomis. Tiesa, jų požiūris į šeimą skiriasi. G.Bogdanoffas niekada nebuvo vedęs ir neturi vaikų.

Dvyniai gimė rusų kilmės dailininko Youros Ostasenkos-Bogdanoffo ir Austrijos aristokratės Marios Kolowrat-Krakowskos šeimoje.

Igorio ir Grichkos vaikystė prabėgo močiutės Bertos Kolowrat-Krakowskos pilyje. Ši moteris mokėjo 12 kalbų, tad vaikaičiai nuo mažens laisvai kalbėjo vokiškai, prancūziškai, rusiškai ir angliškai.

Dvyniai daug laiko praleisdavo erdvioje pilies bibliotekoje. Skaitydami jie ypač susidomėjo astronomija.

Viename Paryžiaus universitetų broliai baigė Taikomosios matematikos fakultetą.

1976 metais Igoris ir Grichka išleido savo pirmą knygą pavadinimu „Raktas į mokslinę fantastiką“.

Šis leidinys sulaukė populiarumo ir nutiesė dvyniams kelią į televiziją – broliai pradėjo vesti šou apie mokslinę fantastiką. Tuo pat metu jie rašė knygas, spausdino mokslinius ir filosofinius straipsnius.

Mokslas – ne šou. Todėl pernelyg savo jėgomis pasitikintys ir šlovės ištroškę broliai apsijuokė.

1991 metais jie išleido knygą „Dievas ir mokslas“, sudarytą iš pokalbių su prancūzų filosofu Jeanu Guittonu (1901–1999). Bestseleriu Prancūzijoje tapusi knyga netrukus atsidūrė skandalo centre.

Vietnamiečių kilmės amerikiečių astrofizikas Trinhas Xuanas Thuanas apkaltino dvynius plagiatu.

Kažkokiu būdu šalims pavyko susitarti ir istorija nepasiekė teismo, tačiau astrofizikas paskelbė, kad broliai neturi mokslinio laipsnio, kaip rašoma knygoje.

Todėl dvyniai nutarė klaidą ištaisyti ir parašyti daktaro disertacijas.

Grichka ir Igoris įstojo į aspirantūrą Burgundijos universitete, ėmė rengti straipsnius gerai vertinamiems leidiniams. Disertacijas dvyniai gynėsi tame pačiame universitete, skyrėsi tik sritys: Grichka – matematikos, Igoris – fizikos.

2002-aisiais, kai I. ir G.Bogdanoffai jau buvo išspausdinę penkis mokslinius darbus, vienas mokslininkas internete išsakė skeptišką nuomonę apie juos.

Netrukus dešimtys mokslininkų Igorio ir Grichkos veiklą pradėjo nagrinėti lyg pro mikroskopą. Paaiškėjo, kad brolių neva moksliniuose darbuose – visiškas chaosas, nėra jokio logiško turinio.

Pikantiška tai, kad brolių mokslinius darbus ir disertacijas recenzavo garsūs fizikai bei matematikai. Tad greitai paaiškėjo nenuginčijamas aplaidumas: niekas tų neva mokslinių darbų nuodugniai nenagrinėjo.

Žinomas graikų fizikas Ignatios Antoniadis, kuris buvo parašęs teigiamą atsiliepimą apie Grichkos mokslinį darbą, ėmė atgailauti: „G.Bogdanoffo disertaciją teigiamai įvertinau neįsigilinęs į tekstą. Tai buvo didžiulė mano klaida. Po nušlifuota moksline kalba slėpėsi visiška nekompetencija ir pagrindinių fizikos principų neišmanymas.“

Dvyniai nesutiko, kad jų moksliniai darbai yra beprasmiai, išsisukinėjo nuo bet kokių esminių klausimų.

Istorija kulminaciją pasiekė 2010 metais. Nacionalinis mokslinių tyrimų komitetas matematikos ir fizikos srityse pripažino, kad Igorio ir Grichkos darbuose nėra nieko vertinga mokslui.

Broliai komitetą padavė į teismą, reikalaudami išmokėti daugiau nei milijono eurų kompensaciją už moralinę žalą.

Bylinėjimasis truko iki 2015 metų, kol galiausiai Paryžiaus teismas nutarė, kad Nacionalinis mokslinių tyrimų komitetas yra teisus, ir įpareigojo brolius Bogdanoffus sumokėti baudą. Tiesa, tik 2000 eurų.

Net ir patyrę tokią nesėkmę Igoris ir Grichka mėgaujasi populiarumu ir sėkmingai dirba televizijoje.

Tiesa, jų veikla televizijoje vis mažiau susijusi su mokslo populiarinimu. Vis dėlto ir mokslo srityje broliai dar ne viską yra praradę: nuo 2014 metų jie užima prestižinius postus vieno privataus Serbijos universiteto Kosmologijos laboratorijoje.

Pastaraisiais metais I. ir G. Bogdanoffai svarsto galimybę įsikurti protėvių šalyje. Jie susitiko su aukštais Rusijos pareigūnais ir aptarė galimybę gauti šios šalies pilietybę.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.